Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra (nästan) klart för Superettan

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Man ska aldrig säga aldrig, brukar det ju heta. Men en sak kan vi i alla fall vara överens om. Det ska till århundradets kollaps för att J-Södra ska behöva kvala sig kvar i Superettan.

Under måndagen spelade Gais 1-1 mot Öster. Samtidigt förlorade Varberg nyckelmatchen hemma mot Brage med 1-2, två resultat som båda gynnade J-Södra.

Inför den sista omgången på lördag, då J-Södra tar emot Norrby på Stadsparksvallen, är J-Södra två poäng före Värnamo (just nu på kvalplats) och Gais som är precis ovanför kvalstrecket.

J-Södra är även före Norrby med en poäng och har bättre målskillnad än Frej som har samma poäng, 34, som gröntröjorna.

Det är alltså till 99,99 procent klart!

Kollapsen skulle bestå av att Värnamo bortabesegrar Frej med ett mål. Samtidigt vinner Gais borta mot Falkenberg. Då måste även Norrby besegra J-Södra med 5-0, 6-1, 7-2 och så vidare för att fyra lag ska passera i tabellen.

J-Södra kommer, vid seger, att sluta nia i tabellen. Samtidigt ger man Norrby en riktig nagelbitare som då kan åka ner på kvalplats.

Många om och men alltså.

Men J-Södra spelar i Superettan nästa säsong också. Det är klart. (Nästan)...

Fotnot: Jnytt har sökt tränaren Andreas Brännström och assisterande tränaren Christer Persson för en kommentar.