Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra: ”Nu ska allt avgöras”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Tre omgångar återstår innan det står klart vilken tabellplacering det blir för J-Södra i superettan. - Det är nu allt ska avgöras, säger tränaren Andreas Brännström och låter riktigt förväntansfull.

- Jag är optimist. Det blev ett snöpligt slut senast mot Brage men även om vi förlorade så var det en hel del som vi gjorde bra också.

Nu väntar Gais på Stadsparksvallen, ett Gais som ligger tre poäng före J-Södra i tabellen. Att prata om nyckelmatch är alltså inte att ta i.

- Nej, det är viktiga poäng för båda lagen. Men det ska bli roligt att möta Gais. Det är ett lag som påminner en hel del om oss själva. De har många bollskickliga spelare och spelar ofta en fotboll vi vi själva gör.

Gais kommer närmast från seger i ”gratismatchen” mot Landskrona. Över 5.000 åskådare såg Gais vinna med 3-1. Förutom tre viktiga poäng skickade man dessutom med största säkerhet ner Landskrona BoIS i division 1.

Koll på Hamidovic

I den matchen gjorde skyttekungen Edin Hamidovic två mål, en spelare som J-Södra måste se upp med när han nu kommer tillbaka till Jönköping.

Andreas Brännström pekar mycket på den mentala biten, något som kommer vara viktigt mot Gais.

- Vi gjorde väldigt mycket rätt senast mot Brage. Gjorde 1-0 och 2-0 men sedan kom ett baklängesmål och då blev det ängsligt och nervöst. Det är typiskt för ett lag som haft det tungt under en period, även en liten motgång förstoras upp och kan få stora konsekvenser.

- Men vi har pratat mycket om det så jag tror att vi kommer klara även det.

Jakob Orlov och Tommy Thelin spelade inte mot Brage senast och det är osäkert om de kan vara med mot Gais. Mest positivt ser det ut för Thelin som har tränat under veckan, men där tar J-Södra ett sent beslut. Benjamin Tannus har varit sjuk i veckan men har kvicknat till och är redo för spel.

- Vi väntar med laget tills matchdagen. Då blir det helt klart hur vi formerar oss.