Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det finns intresse för våra spelare"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Sommarens övergångsperiod inom svensk fotboll är snart här. Jnytt stämde av med J-Södras sportchef Andreas Jankevics hur klubben ser på transferfönstret. - Det brukar vara tyst med konkreta aktioner fram till fönstret öppnar, säger han.

På söndag öppnar transferfönstret. Jönköpings Södras sportchef Andreas Jankevics säger till Jnytt att klubben och dess scoutinggrupp ständigt jobbar kontinuerligt med att se över vilka spelare som kan vara rätt för föreningen.

- Jag är i full gång med den biten och det handlar om att se vad som blir rätt för oss över tid och att vi tar välgrundade beslut, säger Jankevics och fortsätter:

- Spelarbudgeten är en av våra största kostnadsposter i klubben, så det är viktigt att det blir rätt. Men dyker det upp en spelare som vi upplever hamnar inom våran prisbild och kan stärka laget kan det vara aktuellt.

Räknar med Thelin

Sportchefen berättar att klubben räknar med att få tillbaka Erik Moberg och Tommy Thelin i spel och menar att det är få klubbar förunnat att få in så pass bärande spelare under säsongens gång.

Anton Andreasson har inte kontrakt med laget för höstsäsongen, men det är fortfarande inte uteslutet att han inte blir kvar.

- Det är samma läge som tidigare. Vi har en dialog med Anton och kommunicerar ut när vi kommer till ett beslut, vi följer hans utveckling efter skadan.

Finns intresse för våra spelare

Jönköpings Södra har haft 27 kontrakterade spelare under våren. Marcus Johansson har lämnat under sommaren, och det kan bli fler som försvinner under transferfönstret.

- Det finns intresse för våra spelare, och ofta är intresset större för yngre spelare. Vi får lösa förfrågningar av olika klubbar, men det brukar vara tyst med konkreta aktioner fram till fönstret öppnar. Sen ska det vara en matchning också. Vi vill ha spelare som trivs och utvecklas i vår miljö, och under den tiden jag varit här tycker jag att spelare har utvecklats bra hos oss.

Jnytt har under våren skrivit om att internationella klubbar visat intresse för både Alexander Jallow och Peter Gwargis.

Räknar ni med att de stannar säsongen ut?

- Där vi ligger i fotbollshierarkin innebär det att vi vill att de ska vara här, trivas och bidra så länge de kan, men att spelare till slut har utvecklats så att de kan gå till ligor vi inte kan konkurrera med. Det är bara något vi är stolta över, och med det blir svaret att om det kommer ett bud som är tillräckligt intressant är det bra för oss och spelaren, säger Andreas Jankevics.