Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent mål – slapp bli syndabock

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Ett olyckligt ingripande gjorde att Jönköpings Södra hamnade i ett tungt underläge. Därför kände målvakten Frank Pettersson tacksamhet efter Fredrik Olssons kvitteringsmål på tilläggstid. – Det här betyder jättemycket för moralen, säger Pettersson efter 2-2 mot Örgryte.

Efter fyra poäng och bara ett gjort mål på de fyra senaste matcherna var det ett J-Södra i stort poängbehov som tog emot Örgryte på ett kylslaget Stadsparksvallen.

Det var J-Södra som öppnade piggast och som kom fram i de bästa målchanserna inledningsvis. Först hade Jakob Orlov ett jätteläge där han nickade över från nära håll och bara ett par minuter senare sköt Tommy Thelin tätt utanför stolpen.

Sedan följde en period där det var mycket Örgryte mot ett J-Södra som fick jaga boll och som uppträdde darrigt i de bakre regionerna. Bortalaget skapade en del oreda i J-Södras straffområde men hade svårt att komma fram till riktigt farliga målchanser.

Första halvlek såg ut att sluta mållös, men i den första övertidsminuten tog Örgryte ledningen. Diego Montiel stötte sin egen retur i mål från nära håll efter att Frank Pettersson tagit det första avslutet.

– Vår första halvlek var inte jättebra även om vi inledde okej. Ett baklängesmål förändrar alltid inställningen mentalt, säger Frank Pettersson.

”För dåligt i allt”

Mindre än tre minuter in i andra halvlek var det kvitterat. Jesper Svenssons inlägg nådde Jakob Orlov som sköt på volley. Bollen hamnade sedan hos Daryl Smylie som skickade bollen i mål.

– Vi hade ett bra snack i paus och spelade bättre i andra. Men sedan satte jag oss i skiten, bokstavligt talat, säger Pettersson och suckar tungt.

Målvakten syftar på 2-1-målet som kom efter en dryg timmes spel. Pettersson valde att boxa ut bollen efter en hörna, trots att han var oattackerad, och bollen nådde Karl-Johan Lindblad som helt omarkerad kunde skjuta den i mål.

– Jag bestämde mig tidigt för att boxa ut bollen trots att jag var helt ohotad. Ingenting var godkänt i det. Väljer man att boxa får man gör det till en yta som är tom. Bollen var visserligen blöt, men det är ingen ursäkt. Det var för dåligt i allt från beslutsfattande till utförande, säger Pettersson ärligt.

Örgrytes ledning var sedan tämligen ohotad och göteborgarna var nära att utöka ledningen på något av sina två frilägen. J-Södra hade däremot svårt att skapa. Bortsett från att Alexander Jallow och Daryl Smylie hade varsitt avslut på mål var det sällan särskilt farligt.

J-Södra skulle dock få till en kvittering – i den fjärde och sista tilläggsminuten. Inhopparen Fredrik Olsson nådde högst i straffområdet och nickade bollen i mål efter ett inlägg från Alexander Jallow.

På fast mark

– Det är lätt att lägga sig och dö i det läget, men vi fortsatte. Vi reagerade bra och skapade chanser. Det belönade sig i slutänden, och det är jag väldigt stolt över. Jag skulle ljuga om jag inte sade att det känns väldigt skönt för egen del, säger Pettersson.

J-Södra passerar tack vare den här viktiga poängen Varberg och parkerar nu på fast mark i tabellen med fem omgångar kvar.

– Varje poäng är viktig, och den här betyder jättemycket framför allt för moralen. I dag visade vi att vi inte lägger oss ner och dör, säger Frank Pettersson, och fortsätter:

– Jag försöker att inte titta i tabellen. Det kloka är att bara fokusera på det vi själva ska göra eftersom vi inte kan påverka vad andra gör. I slutänden är det skönt att kunna säga att vi har gjort vad vi ska göra.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Jakob Orlov.