Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra redo för tuff utmaning

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra är obesegrat i fyra raka matcher. När Degerfors gästar Stadsparksvallen är målsättningen att förlänga den förlustfria sviten.

Efter 2-1-segern mot Gefle i fredags går J-Södras matchande vidare med hemmamöte med sjundeplacerade Degerfors.

– Det är ett lag med en väldigt tydlig spelidé och som tror på den fullt ut. De har bra passningsspel och många duktiga och skickliga fotbollsspelare. De har några skickliga spelare. Sargon (Abraham, tvåa i skytteligan) är en viktig del i det offensiva spelet och de har djupledshot i (Alexander) Andersson och (Viktor) Götesson. De har många spelare som har gjort det bra, så det blir en spännande match, säger managern Christer Persson.

J-Södra får tillbaka Jesper Svensson, som var avstängd mot Gefle. Däremot finns det frågetecken för Fredric Fendrich och Fredrik Olsson, som båda dras med vadproblem.

– Båda klev av träningen i går (läs: i måndags), och vi får se hur det blir med dem, säger Persson.

Närmar sig comeback

Ingen av de sedan tidigare skadade spelarna är aktuell för spel mot Degerfors, men flera närmar sig en comeback. Trion Anton Andreasson, Joakim Karlsson och Erik Moberg tränar nämligen för fullt.

– Det börjar se bättre och bättre ut för dem, säger Persson.

J-Södra är inne i ett intensivt matchande och spelar tre matcher på elva dagar. Därför gäller det att anpassa träningen och belasta truppen på rätt sätt.

– Det är viktigt att få återhämtning och att vi gör allt vi bara kan för att hantera den individuella belastningen på träningarna. Vi försöker optimera truppen så att den är förberedd både på den här matchen och kommande matcher.

”Hanterar det på bra sätt”

Mot Gefle blev Peter Gwargis stor matchvinnare genom att göra båda målen – och 17-åringens framfart går inte obemärkt förbi. På måndagen avslöjade Jnytt att danska Nordsjälland, franska Ligue 1-laget Bordeaux och nyligen Premier League-degraderade Stoke är särskilt intresserade av Gwargis.

– Än så länge hanterar han det på ett bra sätt. Han fokuserar på rätt saker – skola, fotboll och familj. Tänker han på annat är det lätt att tappa kvalitet, och det är han fullt medveten om, säger Christer Persson.

Hur mycket pratar ni med honom om detta?

– Vi har samtal, vilket vi har med samtliga våra spelare, och försöker styra så mycket som möjligt så att belastningen blir lagom. Men om man ska lyckas ta sig hela vägen som fotbollsspelare måste man göra saker både på och utanför fotbollsplanen, och där gäller det att göra klara prioriteringar.

JnyttTV. Hör vad Sebastian Crona säger inför matchen.