Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra: "Satsar för att gå upp"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra IF kallade till årsmöte under tisdagskvällen. Två nya styrelseledamöter valdes in under kvällen. Och föreningen är fortsatt tydlig, representationslaget ska tillbaka till Allsvenskan. - Vi gör en satsning för att gå upp, berättade klubbens kassör Viktor Friberg under mötet.

Innan årsmötet formellt förklarades öppet skulle en person visas uppskattning. Kenneth Wennblom har varit i föreningen i dryga 60 år och ärades med föreningens förtjänsttecken i guld.

Jnytt har redan skrivit om årsredovisningen som släpptes under förra veckan. Vad som framkom under årsmötet var att posten gåvor kretsade kring pengar från Svensk elitfotboll och solidaritetsersättningar. Noterbart är också att klubben inte har några betalningsanmärkningar. Något som revisorerna menar tyder på att klubben är välskött. Men helt nöjd är inte klubbens ordförande Mats Tidstrand, det givetvis beroende på att laget ramlade ur fotbollsallsvenskan.

- Vi degraderades och åkte ur. Vi vill etablera oss i allsvenskan och utifrån det är vi inte nöjda. Det är styrelsens ansvar att utreda vad som påverkade det, säger klubbens ordförande Mats Tidstrand till Jnytt och fortsätter:

- Ekonomiskt håller vi i utifrån budget. Utan kvalet hade vi inte riktigt nått till budgeterad nivå, men vi hade hållit driftsidan på plus och tyvärr i denna bransch innebär det att vi får vara nöjda. Vi tar kliv med klubben utanför planen under 2017 och huvudbudskapet på årsmötet är att det på intet sätt ska stanna upp.

Tycker politikerna är trovärdiga

Arenafrågan har rullat vidare under hösten. Tidstrand berättade på årsmötet att politikerna är trovärdiga när de säger att de inte vill se ett upprivande av beslutet kring Jordbrovallen om det inte finns ett nytt förslag.

- Det kommer inte rivas upp och sedan flyga i luften. Det pågår löpande möten. Föreningen har lämnat vad vi kan kalla en plan b. Vi har lämnat ett relativt detaljerat förslag och det viktiga för föreningen är att vi kan spela när en byggnation på Stadsparken sker.

I budgeten för 2018 räknas det med ett intäktsbortfall, från 45,8 miljoner till 28,7 miljoner kronor. Detta då sponsorpengar, publikintäkter och pengar från svensk elitfotboll kommer minska. De budgeterar för en förlust på 3,6 miljoner kronor vilket skulle innebära ett eget kapital på 1,3 miljoner efter 2018.

- Vi gör en satsning för att gå upp. Det kommer bli större skillnader mellan Superettan/Allsvenskan framöver och vi ska försöka gå upp igen, berättade klubbens kassör Viktor Friberg.

Nya ledamöter i styrelsen

Precis som väntat valdes Rony Forsberg och Vetton Gramozi in i styrelsen. Pernilla Ljungbergh och Svante Stalin lämnade sina poster.

Rony Forsberg är VD på Jönköping Airport och har sedan tidigare varit med och arrangerat bland annat skid-VM i Falun. Ursprungligen är Forsberg från Dalarna.

Vetton Gramozi kommer vara en del av sportkommittén. Han har spelat ungdomsfotboll i föreningen och även varit engagerad runt klubbens akademi och a-lag sista tiden. Han vill bidra runt det sportsliga, och det juridiska då han till vardags är bolagsjurist.

- Det var hedrande att få frågan i och med att jag varit i klubben och brinner för den och för alla som jobbar i den, supportrar och medlemmar, berättar Gramozi för Jnytt.

Mats Tidstrand valdes om till ordförande, och Mikael Malmqvist fick förnyat förtroende som styrelseledamot.