Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra ska inte parkera bussen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra IF spelar i eftermiddag borta mot topplaget Falkenbergs FF. Det gulklädda västkustlaget har gjort flest mål i serien, men det innebär inte att J-Södra kommer till match för att "parkera bussen". - Det är varken Jönköpings eller min stil, säger Andreas Brännström.

Jönköpings Södra har 1-1 i målskillnad på de tre senaste matcherna. Stabilt bakåt, inte knivskarpt framåt. I söndagens match mot Falkenberg väntar seriens bästa anfall och det som förmodligen är Superettans bästa omställningslag.

- Vi måste se upp med deras kontringar såklart, de har snabba omställningar så det gäller att inte tappa boll i farliga lägen, säger Fredric Fendrich.

- Sen är det ett duktigt lag överlag och det är inte bara omställningar som de är bra på. De ligger högt i tabellen för att det är ett bra lag och det är mycket att se upp med, fortsätter mittfältaren.

”Lojala i spelet”

Vad är det som gör att defensiven sitter så bra nu?

- Att vi är lojala i spelet och har bra disciplin i det arbetet, och ett bra målvaktsspel. Det är framåt vi såklart vill skapa mer chanser och ha mer rörelse. Det gäller att lära känna varandra bättre i nya formationer och spelsystem, men det kommer.

"Då är vi illa ute"

Lagets tränare Andreas Brännström menar också att Falkenberg har flera styrkor, men lyfter framförallt deras omställningar. Han säger att det är viktigt att hemmalaget inte tillåts komma i kontringar.

”Inte min stil”

- Det säger sig självt, får de kontra på oss så är vi illa ute. Det handlar om en balans, det är lätt att bli väldigt feg och bara förhindra kontringar. Men vi ska också ha anfallsspel, det blir en liten annan balans när vi har bollen så vi förhoppningsvis tar bort många av kontringarna, säger Brännström och konstaterar att det inte kommer bli någon "parkerad buss":

- Det har inte varit Jönköpings stil och inte heller min på något sätt. Det är det jag menar, vi får hitta en balans i det och fortfarande ha någon form av offensiv tanke. Men vi behöver vara väldigt kloka, klokare än i någon match hittills.

Det är en spännande och svår balans, att inte tappa boll på fel ställen men ändå ha ett eget spel?

- Ja, precis. Det lätta är att bli klart defensivare och sätta bollen i ytorna där du förmodligen förlorar den, men där det inte är någon fara. Men då tappar du allt ditt eget spel, det blir vår sak att klura på, säger Brännström.