Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södratalangen skriver kontrakt

Daniel Strandsäter tar steget från J-Södras akademi upp till a-laget, det meddelade klubben under tisdagen. 18-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Jönköpingsklubben.

Daniel Strandsäter imponerade på Jönköpings Södras tränarstab redan under föregående säsong. Utöver att han tränade med a-laget kombinerade han spel i klubbens P19- och U21-lag med spel i division 3-klubben Tenhult. Nu står det klart att den 18-årige talangen belönas med ett a-lagskontrakt.

Kontraktet är skrivet på tre år och sträcker sig över säsongen 2022.

– Det är otroligt roligt att en kille från klubbens akademi tar klivet hela vägen upp i a-laget. Daniel spelade under förra året med vårt U21 samt i Tenhult. Under hösten fick han chansen att träna med a-laget och har gjort det bra sedan dess. Daniel är en fantastisk människa och fotbollsspelare, som förtjänar en plats i truppen. Det är nu hans resa börjar på allvar, säger sportchefen Kujtim Bala till klubbens hemsida.

Daniel Strandsäter, född 2001, har fått sin fotbollsfostran i Ekhagens IF och kom till J-Södra 2017.

Sedan tidigare står det klart att Adam Gemheden, Igor Popanicic och Alex Petrovic (klar för Assyriska IK) lämnar J-Södra inför den kommande säsongen. Samtliga hade lärlingskontrakt under 2019, men erbjuds inte något nytt kontrakt med klubben.