Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra stod upp bra mot Reus

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

SALOU. Det blev förlust för Jönköpings Södra i träningsmatchen i Salou. Reus vann matchen med 3–1 efter en godkänd insats av J-Södra. – Sjukt spelskickligt lag, sa Jesper Svensson efter matchen.

Jönköpings Södra fick en riktigt tuff inledning på träningsmatchen mot Reus. Redan efter ett par minuter gjorde spanjorerna 1–0 och J-Södra hade stora problem att hänga med i det höga tempo som Reus drog upp.

– Första kvarten är sisådär, sen tycker jag att vi växlade upp lite. Jag tycker att det blev bättre och bättre, sa Jesper Svensson.

Svensson har i och med systemförändringen från 4-2-3-1 till 3-4-3 fått en helt ny roll som wingback på ena kanten. På andra kanten huserade Alexander Jallow och det såg ut som att det var roller som passade duon perfekt.

– Ja, det är bara att hålla käften och springa, haha. Det är en roll som passar bra, vi kan springa mycket. Det gäller abra att vi får ihop spelet med resten så att vi får mer rotation.

Ju längre den första halvleken led desto mer kom J-Södra in i spelet och till slut gav det också resultat. Dardan Rexhepi slet till sig bollen spelade den vidare till peter Gwargis som fint spelade fram Tommy Thelin som i sin tur placerade in bollen snyggt bakom Reus målvakt.

Varade inte länge

Kvitteringsglädjen varade dock inte länge utan bara ett par minuter senare satte Reus 2–1, åter efter ett tveksamt försvarsarbete i J-Södra.

I den andra halvleken gjorde J-Södra en rad byten, något som också gjorde att Reus kunde ta över händelserna på plan.

J-Södra skapade ett par fina lägen, men bollen ville inte in i mål.

I stället var det Reus som satte 3–1 när det återstod ungefär fem minuter av matchen.

– Det var okej, vi mötte ett väldigt bra lag. Sjukt spelskickliga. Kul att möta ett sådant här motstånd, väldigt rolig match, sa Jesper Svensson efter matchen.

Två spelare, Jesper Svensson och Anton Liljenbäck, spelade 90 minuter. Liljenbäck spelade upp sig efter en ganska darrig inledning.

Samtliga spelare utan Pontus Wik och Fredrik Olsson fick speltid i matchen. Axel Lindahl har varit skadad sedan tidigare och vilades.

Statusuppdatering

När det gäller Dardan Rexhepi så spelade han 45 minuter, tanken var att han skulle spela längre. Efter matchen gav Elin Hegestrand från medicinska teamet följande besked gällande den provspelande anfallaren:

– Han är okej, vi har tränat mycket och han är lite trött i baksidan.

Fredrik Olsson värmde upp lite, men sedan slutade det med att han satt på bänken i 90 minuter.

– Fredrik har lite allergier, vi har kommuniderat med dem att vi har allergier men det har varit lite svårt. Han har blivit tilldelad lite fel näring, sa Hegestrand.

Tommy Thelin utgick skadad och han lindades kring ena låret. MEn det ska inte vara någon fara med honom.

– Han är också trött i sin baksida och han är väldigt duktig på att säga till i tid, kommenterade Elin Hegestrand.