Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark vändning när J-Södra vann

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

GÖTEBORG. J-Södra fick inte till något egentligt anfallsspel i den första halvleken och låg under med 1-0 mot Örgryte. I den andra blev det desto bättre och efter två fina mål på fina anfall vände Jönköpingslaget på matchen och tog tre poäng. - Vi blir betydligt bättre i andra, sammanfattar Christer Persson.

I strålande solsken och över 25 grader sparkade Jönköpings Södra och Örgryte boll på Gamla Ullevi.

Hemmalaget inledde starkt och tog ledningen redan efter sex minuter. Diego Montiel dribblade bort Fredric Fendrich och hittade fint in till Daniel Paulson som elegant lyfte bollen över en maktlös Frank Pettersson. Kort efter ledningsmålet fick Pettersson sträcka ut och tippa ett farligt skott till hörna när ÖIS gick för 2-0. J-Södra gjorde en rakt igenom svag första halvlek, förutom målvakten Frank Pettersson som gjorde ett par fina parader och räddade sitt lag.

- Vi ska vara väldigt glada och nöjda över att vi överhuvudtaget är med i matchen i paus. Det är inte mycket som stämmer i första.

Vad säger ni i paus?

- Vad vi säger i paus..., säger Persson och avvaktar innan han fortsätter:

- Vi kan väl säga att det blev bättre i andra i alla fall och då spelar vi som vi hade pratat om innan.

J-Södra höjde sig i andra

I den andra höjde sig J-Södra. Laget hade bättre rörelse och bjöd på ett riktigt fint anfall när de kvitterade till 1-1. Efter några snabba passningar på vänsterkanten kunde Peter Gwargis hitta inhoppande Arni Vilhjálmsson vars avslut inte gick förbi Lukic. På returen kunde dock Alexander Jallow trycka in bollen.

Fint passningsspel på vänsterkanten skulle leda vägen även vid målet till 1-2. Nu var det Jesper Svensson som fick bollen vid kortlinjen, en passning snett inåt bakåt hittade inhoppande Amir Al-Ammari som gjorde mål. Att hitta ytorna på Örgrytes högerkant var något laget hade pratat om innan matchen.

- Ja, så var det. Vi hade pratat om det innan och fick inte till det i första. Det blev betydligt bättre i andra. Sen är det så, med säsongen vi haft med en del skador att det kan vara lite upp och ner i matcher. Men det som är positivt är att spelarna visar en otrolig moral och styrka som går ut och vänder, säger Christer Persson.

"Gör det betydligt bättre"

Kort efter J-Södras ledningsmål hade Örgryte en boll i stolpen. Och i ett försök att få till en kvittering forcerade Örgryte i slutet. Men trots att bollen var i och runt J-Södras straffområde blev det aldrig riktigt nära 2-2 och Jönköpings Södras spelare och ledare kunde fira segern tillsammans med de tillresta fansen.

- Vi gör det vi hade pratat om innan, hittar ytorna och kommer till lägen. Vi får utdelning och sedan har vi tur med någon stolpe. Vi rycker upp oss och gör det betydligt bättre. Vi måste bli jämnare i vårt spel och när vi har en sämre period får det inte se ut som det gjorde i första.

Jnytt-TV: Amir Al-Ammari ger sin syn på matchen.