Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra vann - avgjorde på stopptid

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra fick med sig tre poäng i hemmamatchen mot IK Frej. Men det dröjde till slutsekunderna innan J-Södra fick hål på gästerna. Stor matchvinnare blev Arni Vilhjálmsson som rullade in segermålet framför hemmastå.

Fredric Fendrich hann inte bli spelklar efter den skada han ådrog sig mot Brage och Amir Al-Ammari fick chansen från start för första gången i Superettan när J-Södra mötte Frej.

Innan avspark hyllades Jesper Svensson och Daryl Smylie då de passerat 200 matcher för J-Södra. När matchen väl drog igång var J-Södra ytterst nära att få den perfekta starten.

Sebastian Crona slog en bra kantfrispark som Marcus Johansson kom högst på, mittbackens nick var bra men gästernas målvakt Hugo Elgán gjorde en briljant enhandsräddning.

J-Södra var spelförande

Under stora delar av den första halvleken var det J-Södra som var spelförande och hade några snabba, fina anfall. Laget hade dock svårt att ta sig till bra målchanser och attackerna slutade oftast i inspel som inte riktigt nådde rätt adress. Känslan inför den andra halvleken var dock att J-Södra förr eller senare skulle hitta rätt.

Matchbilden var sig lik i den andra halvleken där hemmalaget hade bollen. Peter Gwargis stod för några fina aktioner och var inblandad i det mesta som hände framåt för J-Södra.

Ju längre matchen led, ju svårare hade J-Södra att ta sig till målchanser och anfallsspelet gick lite för långsamt. På stopptid hade Luca Garbino Polo en bra chans för Frej, men hans cykelspark gick tätt utanför.

När klockan tickat upp på 92:35 fick Amir Al-Ammari bollen, och han slog en delikat djupledspassning till inbytte Arni Vilhjálmsson som var stensäker i sitt avslut när han rullade bollen i mål och sköt segern till Jönköpings Södra.

Trots en något svagare andra halvlek var hemmasegern rättvis.

Jnytt-TV, se presskonferensen med lagens tränare samt ett klipp med Amir Al-Ammari som spelade fram till segermålet i sin första match från start i Superettan.