Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson hjälte: ”Stort Södrahjärta”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

LANDSKRONA. Jönköpings Södra vann den viktiga matchen mot Landskrona BoIS efter ett riktigt rysaravgörande. Jesper Svensson satte den förlösande 2–1-målet på straff på tilläggstid.

Jesper Svensson klev fram till straffpunkten. Bara minuten återstod av matchen mot Landskrona. På tavlan stod det 1–1.

J-Södra-mittfältaren sköt. Målvakten gick åt andra hållet. Och J-Södra fick fira.

– Jag kände mig het så det var bara gå fram och ta den. Jag bestämde mig hyfsat tidigt var jag skulle lägga den, säger Svensson.

Straffen betydde 2–1 borta mot redan nedflyttningsklara Landskrona BoIS. Målet och de tre poängen satte dessutom rejäl press på Värnamo och Varberg som nu måste vinna sina matcher på söndag respektive måndag. Annars är J-Södra klart för superettanspel säsongen 2019 trots att en omgång återstår.

Som om inte bara den tanken var nog för Svensson att behöva hantera när han ställdes mot Amr Kaddoura i BoIS-målet hade mittfältaren även fått se sin lagkamrat Alexander Jallow missa en straff sex minuter tidigare.

– Det var bara att vara hyfsat lugn och hålla den ganska lågt, säger Svensson.

Svensson fick ta straffen i stället för den ordinarie straffskytten Tommy Thelin som tackade nej även till det första försöket på grund av trötta ben och krampkänning.

– Han är en fin kille och har ett stort Södrahjärta. Jag kände mig koollugn faktiskt. Han är som en maratonlöpare. Han kan springa hur mycket som helst utan att han blir trött. Riktigt de generna har jag inte, säger Thelin

– Det är ett tufft läge och det krävs stort mod. Jag är jätteglad att Jeppe tog den.

Det var alltså J-Södra som avslutade bäst. Och även inledde matchen starkast. Gästerna höll säkert i bollen och sågade sig gång efter annan förbi Landskrona-försvaret.

Och utdelningen kom snabbt.

Redan efter nio minuter kunde J-Södras nummer 9 Tommy Thelin styra in 1–0 när kaptenen fick en tå på ett hoppigt skott från Fredric Fendrich.

Men någonstans där kom gästernas spel av sig. J-Södra hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser av rang efter sitt ledningsmål.

Närmast var återigen kapten Thelin när han snappade upp en boll efter slarv i hemmaförsvaret. Thelin drog åt höger och kom en bit ur vinkel. Skottet tog i stolpen.

Kalldusch före paus

I stället var det hemmalaget som tog tag i den klassiska taktpinnen.

Laget spelade runt, letade lösningar men var uddlöst framåt när det väl närmade sig en målchans.

Fast kvitteringen skulle komma.

I den första halvlekens slutskede kom 1–1 när Monday Samuel nästan liggandes på gräsmattan lyckades nicka in kvitteringen förbi Carljohan Eriksson i J-Södra-målet.

Missade straff – och satte en

Den andra halvleken bjöd inte på något skönspel. Båda lagen hade svårt att skapa riktigt heta chanser.

Karim Sadat i hemmalaget hade den bästa chansen för hemmalaget men sköt mitt i magen på Eriksson från nära håll med dryga kvarten kvar.

Därefter kom dramat med Jallows straffmiss och Svenssons förlösande mål.

– Det var väldigt skönt. Det spelade ingen roll vem som gjorde mål bara vi vann. Det gjorde vi och det visar en sjuk styrka, säger Svensson.

JnyttTV. Hör Fredric Fendrich och tränarna på presskonferensen om J-Södras seger.