Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jallow hjälte i J-Södras ångestmatch

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra tog tre blytunga poäng när Gais besegrades med 2-0 på Stadsparksvallen. Alexander Jallow gjorde båda målen i andra halvlek. – Den här segern betyder oerhört mycket, säger tvåmålsskytten till Jnytt.

Det var minst sagt viktiga poäng på spel den här kylslagna måndagskvällen. J-Södra var tre poäng bakom Gais i tabellen och båda lagen var i stort poängbehov i jakten på nytt kontrakt.

J-Södra såg inte ut att vara taget av stundens allvar utan var det lag som öppnade matchen bäst, hemmalaget hade mycket boll men hade förtvivlat svårt att omsätta spelövertaget i farliga målchanser under de första 45 minuterna.

J-Södras dominans blev än mer tydlig efter paus.

”De gröne” var mycket nära att spräcka nollan när Erik Moberg nickade bollen i stopen efter en kantfrispark slagen av Amir Al-Ammari.

Sedan var det Daryl Smylies tur att vara i händelsernas centrum. Nordirländaren träffade först ribban efter ett skott ur snäv vinkel och kort därefter blev han dragen i tröjan i straffområdet. Men domaren valde att fria i stället för att peka på straffpunkten.

Fick rött kort

– Vi hade mycket boll men de jobbade kompakt och det tog 70 minuter innan vi fick utdelning, konstaterar Alexander Jallow.

Hann det bli frustrerat?

– Nej, inte vad jag kände. Vi fortsatte oavsett vad som hände.

Ja, J-Södra fortsatte att styra spelet mot ett Gais som lade sig på försvar – och till slut kom målen. Alexander Jallow, som i anfallet innan hade haft ett pressat skott på mål, fick på en riktigt fin träff när han störtade fram på Amir Al-Ammaris precisa 30-metersinlägg in i straffområdet och den här gången tvingades Damir Mehic kapitulera. En intränad variant gick hem.

– Jag fick en fantastisk passning av Amir och såg att han skulle lägga bollen mot mig. Jag kom på bortre och lade in den på en touch, säger Jallow.

Gais situation förvärrades när Carl Nyström fick sitt andra gula kort efter att ha gått hårt in i en duell med Tommy Thelin.

Efter 80 minuter utökade J-Södra sin ledning till 2-0. Alexander Jallow gjorde sitt andra mål i matchen när han höll sig framme på en målvaktsretur efter att Daryl Smylie skjutit på mål.

– Smylie trixade och sköt med vänsterfoten. Målvakten släppte retur och det var bara för mig att lägga in den, säger tvåmålsskytten.

– Det känns skönt att få hjälpa laget till tre poäng, vilket var det viktigaste, och det känns kul för egen del att få göra mål. Det är jätteskönt.

Jallow har gjort tre mål på två matcher eftersom han även satte 1-0-målet mot Brage senast.

– Det känns bra. Jag har haft det i mig hela säsongen. Jag har varit i bra form och hoppas kunna hjälpa laget.

”Får inte slappna av”

Det var en hel del heta känslor både på planen och läktarna mot slutet av matchen. Men det uppstod aldrig någon slutdramatik utan segern var ohotad.

– Jag tycker att vi hade kontroll från matchstart. Jag vill lyfta fram den mentala biten. Vi slutade inte spela efter 1-0-målet utan fortsatte köra på, säger Jallow, som var ett enda stort leende efteråt.

Glädjen, men även lättnaden, gick inte att ta miste på.

– Eftersom det var ett tag sedan vi vann betyder den här segern oerhört mycket. Det var skönt med tre poäng och att få göra mål, men vi får inte slappna av nu.

Med två omgångar kvar återfinns J-Södra på fast mark i en haltande tabell, och hotet om direktnedflyttning är borta. Nu gäller det att undvika negativt kval.

Jönköpingslaget har kvar att möta Landskrona borta och Norrby hemma. Skåningarna är avsågade efter måndagens matcher och kommer att spela i division 1 under 2019 års säsong.

– Jag vet inte vad det betyder, det är svårt att säga. Jag tror att de vill avsluta bra, så det gäller att vara med från matchstart, säger Alexander Jallow om lördagens drabbning.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Amir Al-Ammari.