Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra: ”Klubben förlorar på det”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Det har blivit dags för hemmapremiär för Jönköpings Södra. Men den spelas inte på Stadsparksvallen, utan i Borås sedan klubbarna inte lyckats enas om ett nytt speldatum. – Vi fokuserar på vårt spel och det vi ska göra, säger mittfältaren Sebastian Crona inför lördagens match mot Landskrona.

I onsdags stod det klart att J-Södras första hemmamatch för säsongen kommer att spelas på Borås Arena. Landskrona gick inte med på att spela matchen i maj och därmed tvingas ”de gröne” flytta matchen nio mil västerut.

Enligt Sebastian Crona har spelarna lagt allt fokus på att förbereda sig på bästa sätt inför matchen.

– Det är tre poäng som ska spelas om. Det är klart att vi hellre hade spelat på Stadsparksvallen men vädret är inget vi kan styra över. Vi ska göra allt för att ta tre poäng, säger nyförvärvet från Öster.

Hur har ovissheten påverkat er?

– Ingenting. Vi fokuserar på vårt spel och det vi ska göra, vi har fullt fokus på det.

Ekonomiskt bortfall

Svenska Fotbollförbundet har gett superettalagen möjlighet att skjuta upp matcher i de två första omgångarna om planerna inte är i speldugligt skick. Men då krävs det att berörda klubbar kommer överens om nytt speldatum, och så var det i det här fallet.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det, men det är tråkigt. Vädret är som det är och planerna är inte klara än, men det är klart att klubben förlorar på det, konstaterar Crona.

Rent sportsligt behöver flytten till konstgräset på Borås Arena inte vara negativt för J-Södra, som inte har tränat på naturgräs sedan träningsläget i Spanien.

– Vi hade hellre gått ut på vår hemmaarena eftersom det hade kommit mer folk då. Men nu får vi göra det bästa av det, vi ska göra allt för att ta med oss tre poäng. Vi har inte påverkats alls av det här, säger tränaren Jörgen Wålemark.

Ekonomiskt betyder det däremot ett bortfall på mellan 200 000 och 300 000 kronor, enligt evenemangsansvarig Sebastian Lagrell.

Två förlorande lag

J-Södra ställs mot ett Landskrona som är tillbaka i superettan efter tre säsonger i division 1. Det är två förlorande lag som möts eftersom skåningarna fick se sig besegrat med 2-3 mot Falkenberg i sin seriepremiär.

– Jag har sett deras matcher mot Elfsborg och Falkenberg, och det är ett spelande lag som försöker hålla bollen efter marken. För vår del krävs det ett ödmjukt försvarsjobb och att vi får fart på vårt eget passningsspel, att vi har bra rörelse och får fart på bollen. Vi ska göra det svårt för dem, säger Jörgen Wålemark, vars lag förlorade med 1-2 mot Gais förra helgen.

– Vi hade full kontroll på första halvlek, men tyvärr slarvade vi precis innan halvtidsvilan. Det hade varit viktigt att ha 1-0 med oss och vi har inte råd att tappa koncentrationen på det sättet. Det gäller att vi är koncentrerade hela tiden och vi behöver även jobba vidare med vårt anfallsspel.

JnyttTV. Målvakten Frank Pettersson om tankarna inför matchen och att tvingas spela hemmapremiären i Borås.