Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra: "Vi har mycket att vinna"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Att möta Helsingborg är en utmaning i sig. Att en av Sveriges VM-spelare finns med i startelvan gör inte saken enklare. – Det blir en utmaning för oss, säger Jönköpings Södras manager Christer Persson.

J-Södras spelare fick en och halv vecka ledigt efter vårsäsongens sista match, men sedan 12 juli har laget tränat för fullt.

– Det var skönt för spelarna att få vila mentalt. Sedan har vi framför allt jobbat med olika delar av vårt spel och våra grunder. Vi har i lugn och ro jobbat igenom alla faser och vi fick en match mot Öster (seger med 2-0) där alla spelare fick speltid. Jag tycker att vi har utnyttjat tiden på ett bra sätt, det har varit väldigt bra fokus, säger Christer Persson.

– Det finns alltid detaljer i spelet, så är det hos alla lag. Vi har stabiliserat upp vårt försvarsspel och fasta situationer defensivt. Vi har mer att gå på i vårt offensiva spel, vi behöver framför allt bli stabilare under längre perioder och inte få svackor i matcherna. Men det kan också kopplas till en annorlunda vår med tränarbyte och en skadesituation som var tuff emellanåt. Det var mycket som hände på kort tid, och det är inget konstigt att det var mycket upp och ner under matcherna. Men nu hoppas jag att vi kan prestera på en jämnare nivå.

”Stabilitet i vårt spel”

J-Södra har bara mäktat med 14 mål på 15 matcher, och det är ett stort skäl till att ”de gröne” huserar på tabellens nedre halva.

– Räknar man bort de fyra första matcherna har vi fem segrar på elva matcher och 12-10 i mål, de siffrorna vittnar om en stabilitet i vårt spel. Det är en helhet. Vi vill komma till ännu fler chanser och få in ännu fler spelare i straffområdet. Men vi vill göra det utan att tappa vår balans, det handlar bland annat om tajming och hur vi förhåller oss till varandra, förklarar Persson.

Bästa publiksiffran

J-Södra ställs nu mot ett Helsingborg som är tvåa i tabellen och har fått två fina förstärkningar i sommar.

– Det blir en kul match, det är roligt att tävla på riktigt igen. Det är en svår motståndare som har gjort det bra och presterat på en bra nivå. De har två nya namn (Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson), så det är klart att det blir en utmaning för oss. Helsingborg är före oss i tabellen och att ha plockat hem de här båda spelarna gör dem ännu bättre. Därför finns det mycket att vinna för vår del.

Att Andreas Granqvist gör sin första match mot J-Södra ser Christer Persson bara som inspirerande. Eftersom omkring 1 000 Helsingborgssupportrar väntas till Stadsparksvallen lär det bli betydligt mer publik än vanligt.

– Det är klart att det är fantastiskt kul att svensk fotboll och superettan har fått hem en VM-spelare som fortfarande är på en hög nivå. Det är kul att publiken får se en sådan spelare på nära håll, säger Christer Persson.