J-Södra störs av skador och sjukdomar. Tommy Thelin har varit febersjuk under veckan spelar inte, och i sista stund har även Edin Hamidovic tvingats avstå matchen mot sina före detta klubbkamrater på grund av sjukdom.

J-Södra har blandat och gett i de senaste matcherna. 7-1-segern borta mot Norrby efter värsta målfyrverkeriet följdes av 1-1 hemma mot bottenlaget Frej.

– Vi gjorde en ganska bra första halvlek och andra var okej. Vi hade några halvlägen och ett stolpskott. Men vi hamnade även fel i positionerna och behöver se varandra bättre, säger Andreas Brännström.

Stadsparksvallens gräsmatta har varit undermålig under säsongsupptakten, vilket har gjort att det har släppt vid många tillfällen. Nu väntar förmodligen spel på bättre underlag på Ullevi, vars matta anses vara av högre kvalitet. Matchen är flyttad från Gamla Ullevi där hybridgräset ännu inte anses hålla för spel.

”Gick bort mig lite”

– Jag hoppas att vi spelar på ett bättre underlag nu, även om mattan på Vallen var lite bättre senast. Det kändes och syntes, säger Brännström.

Tar du hänsyn till underlaget när du tar ut spelare?

– Jag gick bort mig lite i premiären, och efter det har jag tagit hänsyn till det.

J-Södra ställs mot ett Gais där det framför allt gäller att inte tappa boll och undvika snabba omställningar.

– Det går jättefort när de kontrar. De har två snabba yttrar som är bra på att kontra. Det måste vi tänka på när vi positionerar oss, säger Brännström.

Flera backar saknas

J-Södra dras alltjämt med en lång frånvarolista bland försvarsspelarna, något som gör att de tillgängliga backarna får dra ett tungt lass.

– Det är lite för få spelare på träningarna nu, men annars är det bra, säger Andreas Brännström, som inte har några nya besked i jakten på nytillskott i truppen.

– Vi tittar och försöker varje dag, vi har vänt på många stenar och det kan hända något. Men det finns en anledning till att spelarna som är tillgängliga är kontraktslösa.

JnyttTV: Hör vad Edin Hamidovic säger om mötet med Gais, en klubb han lämnade för bara en månad sedan. Intervjun gjordes med honom innan han blev sjuk.