Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras nya tränare har anlänt

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras nya tränare Andreas Brännström gjorde på måndagen sin första dag i klubben. Efter träningen stannade han till och pratade med Jnytt framför klubbstugan på Odensberg som han redan fattat tycke om. - Det var en okänd pärla, säger han.

Andreas Brännström är ny huvudtränare i J-Södra. Under måndagsförmiddagen har han både haft ett kortare informationsmöte med spelartruppen och varit med på planen vid lagets träning.

Under söndagen var det snabba ryck, där ryktena om att han var klar bekräftades kort efter att skriverierna inleddes.

- Det gick lika fort för mig. Jag satt i en bil hit i natt efter väldigt snabba samtal, säger han till Jnytt.

Vad är ditt första intryck av klubben?

- Jag känner till Jönköping sedan förut. Sen var detta en överraskning och en okänd pärla, säger han och nickar upp mot klubbstugan på Odensberg:

- Annars har jag hållit en jäkligt låg profil idag. Det finns andra sidor som säkert kommer komma fram senare. Idag har jag mest observerat och hälsat på spelarna. Till och med mötet var väldigt kort och enkelt. Vi kommer få lite mer tid den närmaste tiden och veckorna, fortsätter han.

Vad vet du om spelartruppen?

- Jag ska inte säga att jag följt just J-Södra i år. Det har däremot ingått i mitt jobb i flera år att ha koll på fotbollsspelare. Jag skulle ge en hygglig beskrivning om, sen kanske inte skadehistorik och nuvarande form. Men jag känner till spelarna.

"Ändras för mycket blir det kaos"

Efter en första observationsdag berättar Andreas Brännström om vad han vill föra in i laget.

- Det är en jättespännande fråga. Kommer du in och inte ändrar något kommer ingenting att hända. Ändras för mycket blir det kaos, det handlar om vad jag kan göra nu. Sen kan jag ha min drömbild om fotboll. Men läget där vi är behöver vi vara, jag vill inte säga vara försiktig, men vi måste värdera noga vad vi kan göra på kort tid, säger han och tar nu över ett lag som har fyra raka förluster.

- Det är klart, hade vi stått här i januari är det lätt att måla upp en tydlig och stor bild att hit ska vi. Men här blir det större utsträckning av att reda upp små problem, men väldigt rakt och snabbt. På kort tid göra en bedömning att det här ska bort och det här är väldigt bra och ska vara bra. Jag får frångå min drömbild man har och jobba lite efter vad vi behöver nu. Det är parallella spår, det är som är mest akut och det som kan göras på sikt och som är mer jag.

Vad är mer du, vilken är din drömbild?

- Jag tror att de som sett mina lag nog skulle beskriva det som ett lag som driver matcherna med boll och ett ganska högt, aggressivt försvarsspel. Generellt, jag säger inte att vi ska göra det på en dag.

- Jag tror jag är en ganska inkluderande ledare, jag vill gärna ha spelare som tycker och tänker och till och med sticker ut litegrann. Jag tror man kan peka med hela handen, det är möjligt att det behövs nu, och säga att nu gör vi så och jag tror det blir ganska bra. Jag tror det blir ännu lite bättre om spelarna därifrån får utrymme att vara sig själva.

"Tränare behöver också bli bättre"

I vintras bröts hans kontrakt med Dalkurd. Sedan dess berättar Brännström att han haft en rad böcker han velat läsa och även besökt flera tränare.

- Det handlar om att utveckla sig själv och förkovra sig. Jag har läst och åkt runt, tränare behöver också bli bättre.

Andreas Brännström berättar avslutningsvis att han även varit med och instruerat ungdomslag i division 5-föreningen Sunnersta AIF.

- Det slutade med att jag var med två ungdomslag, en gång i veckan. För att du kommer bort från planen, du behöver instruera. Så jag har haft ett tjejlag och ett killag som jag kört med en gång i veckan, de fick vara lite försökskaniner.