Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storklubb fick nej - hamnade i J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

I söndags skrev han på för Jönköpings Södra. Men han kunde ha hamnat i IFK Göteborg. I en intervju med Fotbollskanalen säger Andreas Brännström att han valde att tacka nej till klubben. – Jag vet ju vilka rubriker det blir på det där nu, säger han.

I söndags kväll stod det klart att Andreas Brännström blir ny tränare i J-Södra och att han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över två plus två år.

Men vid det här laget kunde han i stället ha varit tränare i IFK Göteborg.

Ni kanske minns turerna i höstas. Andreas Brännström förde, som huvudtränare, upp Dalkurd i allsvenskan men valde att lämna klubben sedan "Blåvitt" visat intresse. Det blev dock aldrig någon övergång dit, och Brännström och Dalkurd hamnade i en ekonomisk konflikt som nu är löst.

"Sveriges billigaste elittränare"

– Det blir pajkastning… Man kan säga att man tror lätt att tränare sitter på en stol och väntar på att bli valda, men tränare gör ju sin research och tar sina beslut. Man får inte prata om avtal utåt men det är väl preskriberat nu så då kan jag säga att det var ganska enkelt. Jag hade en klausul där jag själv kunde säga upp det för 20 000 kronor. Jag var alltså Sveriges billigaste elittränare, sedan kan man läsa om förhandlingar och allting men när du har den faktan så förstår du att rätt mycket av beslutet låg hos mig, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt Brännström kom han och IFK Göteborg inte överens om andra saker än det ekonomiska.

Thelin var aktuell

På frågan om han inte hade ett kontrakt klart med klubben svarar han:

– Ja, men jag vet ju vilka rubriker det blir på det där nu, men det är aldrig klart förrän något är påskrivet. Men det är klart att jag hade kunnat snabba på processen genom att säga upp mitt kontrakt.

För Fotbollskanalen berättar Andreas Brännström dessutom att J-Södras förre tränare Jimmy Thelin var aktuell för IFK Göteborg.

– Det var andra som tackade nej innan mig. Hade Olof Mellberg eller Jimmy Thelin velat så hade jag aldrig kommit på tapeten. Så ödmjuk får man ju vara, säger han.