Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras nyförvärv: "Allt föll på plats"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har gjort klart med den 26-årige innermittfältaren Sebastian Crona, som närmast kommer från seriekonkurrenten Östers IF. Kontraktet sträcker sig över två säsonger. – Jag blev kontaktad av J-Södra och sen gick det fort, säger Crona till Jnytt.

Sebastian Crona inledde sin karriär i IF Lödde och har även representerat GIF Nike, IS Halmia, Varbergs BoIS och Östers IF. I fjol spelade 26-åringen från start i 23 matcher i superettan och gjorde tre inhopp och noterades för ett mål. Efter avslutad säsong valde han att bryta sitt kontrakt med J-Södra.

– Jag vill inte gå in så mycket på det, men det var ett val jag gjorde tillsammans med min sambo, säger Crona.

– Efter att jag bröt avtalet med Öster så blev jag kontaktad av J-Södra och Jörgen (Wålemark). Efter det gick det fort och jag och min sambo tog beslutet att flytta till Jönköping och J-Södra.

Under 2015 års säsong representerade Crona Varbergs BoIS, och det innebär att han återförenas med J-Södras nye tränare Jörgen Wålemark. Det var en del i att mittfältaren tar på sig en grön tröja.

– Jag har sett J-Södra spela i Allsvenskan och sett en fin fotboll och haft ett bra tänk på hur de vill spela. Jag pratade med Jörgen och känner honom sedan innan. Då föll allt på plats.

"Hög arbetskapacitet"

– En central mittfältare som kombinerar ett kreativt passningsspel med bra defensiva egenskaper och en hög arbetskapacitet. Han har haft en fin utveckling de senaste säsongerna och vi är övertygade om att han kan ta ytterligare kliv i vår miljö. Sebastian uppfyller även kraven vi har på ett professionellt beteende, både på och utanför planen, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig, till klubbens webbplats.

Spelaren själv säger att han vill bidra med ett lugn på mittfältet och vill bidra till laget via sin passningssäkerhet och hårda jobb för laget. Hans första tid i sin nya klubb blir i Spanien där laget är på träningsläger från och med imorgon fredag.

– Det blir fantastiskt roligt och det är ett perfekt tillfälle att lära känna grabbarna. En bättre start är svårare att få.

Sebastian Crona är J-Södras nionde nyförvärv inför 2018 års säsong. Klubben har sedan tidigare gjort klart med Carljohan Eriksson, Frank Pettersson, Erik Moberg, Axel Lindahl, Amir Al-Ammari, Anton Liljenbäck, Peter Gwargis och Ahmad Gero.