Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras nyförvärv missar premiären

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras nyförvärv Axel Lindahl skadade foten på träning i förra veckan. Kantspringarens fot är fortfarande svullen och han kommer inte vara redo för spel i nästa veckas premiär. Jörgen Wålemark berättar att Lindahl kan vara borta så länge som två månader. - Han behöver åtminstone en dryg vecka, eller två veckor med rehab helt utan fotboll, säger Wålemark.

Axel Lindahl plockades in av Jönköpings Södra från Oskarshamn inför säsongen. Lindahl skadade sig på träning inför förra veckans match mot Carlstad United, och comebacken dröjer.

- Han stukade foten, och den är svullen. Han blir borta ett tag. Vi vet inte exakt hur länge men han är inte aktuell för spel under den närmaste tiden, säger Jörgen Wålemark efter fredagens träning på konstgräset i Bankeryd och fortsätter:

- Foten är röntgad men vi vet inte om han blir borta en månad eller två utan får se vart det tar vägen. Han kommer behöva rehaba utan fotboll i en och en halv, eller två veckor.

"Nu är det fullt ös"

En spelare som däremot kommer göra comeback när J-Södra genrepar mot IFK Värnamo är mittbacken Joakim Karlsson. Och det tycker han givetvis känns bra.

- Absolut. Jag har tränat på för fullt i tre veckor och närmat mig spel mer och mer. Nu är det fullt ös, säger Karlsson som haft en vinter med rehabilitering.

- Ingen vill ligga bredvid och rehaba, det är inte så jävla spännande. Det är matcherna jag ser fram emot, men jag tror det kan ha varit bra på ett sätt. Jag har fått tillbaka längtan ytterligare och tycker varje pass är ännu roligare nu på något sätt.

Efter morgondagens genrep i Habo, mot Värnamo, är det en träningsvecka kvar innan premiär. Joakim Karlsson vill se en bra insats på lördagen och hade inte velat ha längre försäsong och mer tid till förberedelser.

- Det kunde varit premiär nu om jag fått bestämma. Vi har haft en bra försäsong och fått ihop det mer och mer, avslutar han.