Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras oväntade val: ”Lite känsligt”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra bytte målvakt inför den viktiga matchen mot Gais. Och det blev ett lyckat drag. Carljohan Eriksson höll sin första nolla i sin andra superettanmatch när Göteborgsklubben besegrades med 2–0 på måndagskvällen.

I en av säsongens viktigaste matcher gjorde Jönköpings Södra ett oväntat val. Den tidigare givna målvaktsettan Frank Pettersson sattes på bänken.

In kom Carljohan Eriksson som dessförinnan bara spelat en superettanmatch den här säsongen.

– Det är lite känsligt om man byter en målvakt. Det är inte lika känsligt om man till exempel byter en forward. Samtidigt har vi en daglig verksamhet där man måste få betalt om man gör något bra. Så bra som Carljohan har sett ut de två senaste veckorna har jag inte varit med om sedan jag kom hit. Han har sett bra ut och då kändes det ganska naturligt eftersom vi släppt in några mål den senaste tiden, säger J-Södras tränare Andreas Brännström.

Och den finländske målvakten gjorde inte bort sig på något sätt. För när det krävdes som mest höll han tätt bakåt och var en del i att J-Södra kunde besegra Gais med 2–0 hemma på Stadsparksvallen på måndagskvällen.

Gästerna från Göteborg hotade visserligen aldrig J-Södras burväktare något nämnvärt. De enda två avsluten kom från Dusan Djuric och Edin Hamidovic. Därefter behövde Eriksson mest bara plocka ned inlägg och boxa bort hörnor.

Nollan mot Gais blev förstås också en betydligt roligare match för Eriksson än superettandebuten i maj när målvakten tvingades släppa två bollar förbi sig på lika många avslut i 2–2-matchen mot Degerfors.

Men den matchen – och säsongen som till största del tillbringats på avbytarbänken – gjorde inte 23-åringen särskilt nervös inför måndagens match.

– Det var rätt lugnt. Man har tränat med truppen hela året så man känner backlinjen rätt bra. Det spelar inte så stor roll vem som står. Det viktigaste är att vi vinner, säger Eriksson.

Fick beskedet i helgen

Brännström berättade för Eriksson att han skulle vakta målet för två dagar sedan.

– Jag tycker att jag har känt mig bra rätt så länge och hela året. Jag har utvecklats som målvakt under min tid i Jönköping och det är kul att tränarstaben ser samma sak. Det är på något sätt ett bra tecken, säger Eriksson.

J-Södras seger innebär att laget inte längre kan åka ur superettan genom direktnedflyttning. Men kvalspel är fortfarande en reell risk för gröntröjorna.

– Vi ska göra det bästa vi kan av de 180 minuterna som kvarstår. Vårt första fokus är att fixa kontraktet utan kval, säger Eriksson.

Men vem som vaktar målet under de matcherna är fortfarande oklart.

– Det vet jag inte. Det vill jag inte spekulera i. Så länge vi tar vinster är jag nöjd, säger Eriksson med ett leende.

JnyttTV. Amir Al-Ammari om J-Södras viktiga seger och tränarna på presskonferensen.