Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södraspelare uttagen i landslaget

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras mittfältare Amir Al-Ammari har blivit uttagen att representera Iraks U23-landslag vid ett träningsläger nästa vecka. – Det ska bli kul och spännande, säger 21-åringen.

På tisdag samlas Iraks U23-landslag i Turkiet för att träna och spela två matcher mot turkiska klubblag. Med i truppen finns Öxnehagabördige Amir Al-Ammari.

– De har följt mig sedan jag spelade i Husqvarna och de skickade en kallelse förra veckan. Efter det tog jag ett snack med Brännström (Andreas, tränaren), och vi kom överens om att jag ska åka. Det ligger under en period där vi inte har några matcher, säger han.

Det veckolånga träningslägret är starten på förberedelserna inför kvalet till asiatiska mästerskapen i mars.

– Det är ett helt nytt lag och några spelare från Sverige som jag har spelat med tidigare finns med i truppen, konstaterar Al-Ammari, som har spelat ungdomslandskamper för Sverige.

”Kul och lärorikt”

Vilket land representerar du helst?

– Det kan jag inte svara på. Det kändes rätt med Irak vid det här tillfället, att ta chansen och visa upp mig inför framtida uppdrag.

Amir Al-Ammari gör sin första säsong i J-Södra och har spelat elva superettamatcher från start och gjort 13 inhopp.

– Det har varit kul och lärorikt, jag har lärt mig väldigt mycket. Jag har utvecklats och fått mycket speltid även om jag har åkt in och ut ur startelvan, säger Al-Ammari, vars lag spelar en viktig bortamatch mot Frej på måndag.

– Nu är fokus på den matchen, vi hoppas åka till Stockholm och ta tre poäng. Efter det får jag ändra fokus.