Sedan två år tillbaka är Grännasonen Jakke Erixson fast boende i Los Angeles, där han sedan en tid arbetar tätt tillsammans med marockansk-svenske låtskrivaren och musikproducenten Redone (Nadir Khayat) som bland mycket annat ligger bakom Lady Gagas sound och låtar som ”Poker Face” och ”Bad Romance”.

– Det har gått bra, känns som att jag tar kliv i rätt riktning, säger Jakke Erixson, när vi når honom på telefon en solig och varm morgon i Los Angeles.

Förra året var han med och skrev låten ”Live forever” till countrybandet The Band Perry.

– Den gick ganska bra här.

Förra veckan blev det klart att den låten nu är ”The official song of Team USA at the Olympics”.

Varför tror du just den blev utvald?

– Det måste givetvis ha med texten att göra. ”Live forever” talar ju till idrottarna, når man bra resultat på ett OS så lever det kvar för evigt.

Detta är dock inte första gången han och Redone har med låtar i idrottssammanhang. Jakke var inblandad när Redone skrev och producerade ”Hala Madrid” 2014 - Real Madrids då nya hymn. Och Redone skrev den officiella låten ”Bamboo” till fotbolls-VM 2006.

Men Jakke har mycket annat på gång också. Han var med och skrev Panetoz låt ”Håll om mig hårt” som tävlade i Melodifestivalen. Den räckte inte ända fram till Eurovision Song Contest - men det gjorde i stället låten ”Miracle”, som han skrev ihop med Henrik Wikström. Den tävlar i år för Azerbadjan, där den framförs av artisten Samra.

– Den skrev vi för många herrans år sedan, vet inte riktigt hur de hittade den…

Och som om inte det vore nog är han också inblandad i Alvaro Solers hitlåt ”Sofia”, en låt på spanska som har gått lysande i flera länder.

– Den hade 5,5 miljoner views på Youtube på en vecka. Den låg länge etta i Italien - inte ens Beyoncé lyckades rucka på den.

Dessutom är han inblandad i en låt på Rod Stewarts nya album.

– Jag och Nadde (Nadir Khayat) gjorde en låt - ”Hold the line” - till hans nya album. Den släpptes på singel nyss och har spelats en hel del på BBC i UK. Det har varit mycket och det är ännu mer på gång under våren och längre fram, men inget jag kan berätta om nu.

Han bor som sagt fast i Los Angeles nu, dit familj och vänner gärna kommer och hälsar på.

Men är du något hemma i Sverige också?

– Inte mycket, det är så mycket jobb. Men i augusti ska jag faktiskt hem och gifta mig. Maria och jag har polat i 6,5 år nu.

Han syftar på Maria Öborn från Tumba och bröllopet ska hållas på Ribbingsnäs säteri utanför Forserum. Där var han själv på kompisens och kollegans Philip Wareborns, som också bor i L A nu, bröllop förra året. Och nu är det dags för honom själv att bli en stadgad man, vid 30 års ålder.