Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Flyttade inte hit för pengarna"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

GÖTEBORG. Han lämnade Husqvarna FF efter bara en säsong. Nu står Mohammed Ali Khan inför en stor utmaning – att föra Norrby till nytt kontrakt i superettan. – Det här är en jäkla bra skola och utmaning, säger han till Jnytt.

Mohammed Ali Khan lämnade Husqvarna efter förra säsongen, trots att två år återstod på kontraktet. Orsaken var att superettaklubben Norrby hörde av sig och erbjöd ett jobb som huvudtränare.

Ganska omgående stod det dock klart att Ali Khan inte får vara huvudansvarig i superettan eftersom han saknar den obligatoriska PRO-utbildningen. Boråsarna utökade då tränarstaben och plockade in Korosh Hatami som ny chefstränare.

Turerna verkar dock inte ha påverkat Ali Khan nämnvärt.

– Vi fick ta in en tränare till och det blir bara bättre. Jag ser det positiva i det, att vi fick en en person och en kompetens till. Det enda negativa är att det blir sämre ekonomiskt privat för mig. Men jag valde inte Norrby av ekonomiska skäl, säger han i samband med superettans upptaktsträff.

Vassa anfallsvärvningar

– Vi är ett team och rollfördelningen mellan oss känns klockren. Alla måste göra sin del, vem som har hand om vad är mindre viktigt. Vi hjälps alla åt för att klubben ska klara av sin målsättning.

Den är att vara ett etablerat superettalag år 2020.

– Våra förutsättningar skiljer sig mycket från andra klubbar. Det finns bara ett heltidsproffs i truppen, alla andra jobbar eller har någon annan sysselsättning vid sidan av fotbollen. Det är en utmaning för spelarna att hänga med i det tempot.

Ett bottentippat Norrby överträffade förväntningarna i fjol och säkrade nytt kontrakt utan att behöva kvala.

Till årets säsong sticker framför allt två värvningar ut. Lasse Nilsson har hämtats från lokalkonkurrenten Elfsborg och fjolårets skyttekung i superettan, Richard Yarsuvat, har återvänt efter ett år i Dalkurd.

"Fantastisk erfarenhet"

– Jag är imponerad över våra spelare. De jobbar heltid med annat och tränar 17.30, till skillnad från de flesta andra lag i serien som tränar på förmiddagen. Det är skillnad, säger Ali Khan, som menar att året i HFF gav värdefull erfarenhet.

– Det var väldigt lärorikt. Jag fick lära mig en hel del på en nivå som är någorlunda högt upp. Att få vara här på elitnivå är en fantastisk erfarenhet oavsett utgång, att ta över Norrby är en jätteutmaning. Det här är en jäkla bra skola och utmaning.

Mohammed Ali Khan tror att Helsingborg och Halmstad går upp i allsvenskan och att Jönköpings Södra kommer vara med och slåss om kvalplatsen uppåt.

– De håller sig i toppen och kan ta kvalplatsen. Det blir intressant och kul att se hur säsongen kommer sluta, det är många bra lag där uppe. Det blir jäkligt tufft både där uppe och nere i serien, därför gäller det att få en bra start på året, säger han.