HV71 har den här helgen mött både Brynäs och Sundsvall på bortaplan – och det blev full pott för Jönköpingslaget. Men det såg illa ut länge mot Sundsvall.

Efter en mållös första period öppnade hemmalaget målskyttet fem minuter in i andra perioden, och 1-0 stod sig ända till halva tredje perioden var spelad.

– Vi var det lag som hade mest puck och mest kreativitet i spelet. Vi spenderade mer tid i deras zon än de gjorde i vår. Men de störde oss, kontrade och låg på gränsen till vad som är utvisningsnivå, säger tränaren Ulf Johansson, vars lag vände 0-1 till 4-1 via fyra mål inom loppet av mindre än fyra minuter.

Anna Meixner kvitterade, Emily Nix satte både 2-1 och 3-1 innan Jenni Asserholt avslutade målskyttet.

– Vi förde matchen i 60 minuter och till slut fick vi utdelning. Ibland kommer det matcher där allting inte stämmer och allting inte faller på plats, och då är det extra bra och extra kul att vi kan vinna. När vi kvitterade var det som att deras hopp gick ner och när vi tog ledningen blev det helt plötsligt uppförsbacke för dem, konstaterar Johansson.

Inför den här helgen hade HV71 två mållösa matcher i rad, men nu blev det två raka segrar och den sammanlagda målskillnaden 12-2.

– Det var en bra helg för oss. Att vi gick göra några extra mål i går var bra för självförtroendet efter två matcher utan mål. Men vi vet att kunskapen finns, och det viktiga var att hitta tillbaka till vårt spel och att komma upp till den nivå vi vill vara på, säger Ulf Johansson.