Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JB närmast segern i toppmatchen

Annandag jul är en klassisk bandydag i Sverige och för Jönköping Bandy väntade hemmamatch mot Skirö AIK. Matchen slutade 2-2, trots två gyllene lägen för hemmalaget att avgöra matchen i slutet.

Annandag jul innebär bandy runt om i Sverige och detta år även i Jönköping. JB spelade hemmamatch mot Skirö AIK i division 1 södra.

JB hade inför matchen fyra segrar, en oavgjord och en förlust vilket innebar en tredjeplats i tabellen. Motståndarna Skirö, med en match mer spelad, låg poängen före.

Det var en jämn inledning på matchen, där bortalaget skulle göra matchens första mål. Detta när lagkapten Fredrik Söderberg frispelades och vispade in 1-0. Ledningsmålet kom i matchminut 17 och tjugo minuter senare dubblade gästerna sin ledning till 2-0, Hampus Karlberg målskytt.

Viktigt mål innan paus

Innan paus fick JB med sig en viktig reducering. Inlånade junioren, från Nässjö, Jesper Gadderud gjorde 1-2 på hörna. Det var också ställningen efter den första halvleken.

– Det står och väger hela matchen och det är rätt mycket situationer, mycket hörnor. Det är jämnt och två bra lag som gör det svårt för varandra, säger hemmalagets lagkapten Oskar Davidsson.

Även den andra halvleken var jämn, gästande Skirö hade chansen att återta sin tvåmålsledning när de fick straff efter 64 minuter, men Adam Niklasson missade målet.

Klockan tickade på och med bara lite drygt tio minuter kvar skulle hemmalaget kvittera. Oskar Davidsson frispelade Lucas Wahlgren som inte gjorde något misstag utan satte bollen i nät till 2-2. Under de avslutande minuterna hade JB två jättelägen att avgöra, först missade hemmalaget ett nytt friläge och på tilläggstid fick laget straff.

Oskar Davidsson fick förtroendet, men precis som Adam Niklasson i Skirö så missade han mål.

– Man får inte missa mål när man ska skjuta straff, sen är det små marginaler. Men den måste jag sätta, så är det ju, säger han till Jnytt efter matchen.

De två missade jättechanserna innebar att matchen slutade 2-2.

– Det är kanske rättvist sett till hela matchen, men det känns ändå surt med tanke på att vi hade friläge och straff med två minuter kvar, säger Davidsson.

– Vi skulle ha vunnit, det är katastrof att vi inte gör mål och det får inte hända. Där ska vi avgöra matchen, fortsätter lagkaptenen.

"Vi har gjort det bra"

Något överraskande tappade serieledande Tjust poäng mot Målilla i en match som slutade 3-3. JB har därmed fortsatt bara två poäng upp till serieledning. Oskar Davidsson säger att lagets säsongsinledning är helt okej.

– Vi har gjort det bra. Vi förlorade mot Finspång som är ett bra lag, mot Stjärnan borta slarvade vi bort det när det blev oavgjort. Annars är det inget att säga, det var synd mot Stjärnan och den poängen hade varit viktig nu när vi delar på poängen här idag.

Vad har ni satt upp för mål inför säsongen?

– Vi har sagt att vi ska vara med i toppen, sen vet vi att det är tufft i toppen med fyra bra lag. Det är Tjust, Skirö, Finspång och vi.

– Vi ska vara med där uppe, men det är tufft att vinna för det är jämnt som idag. Det kommer det vara i de flesta matcherna och det är små marginaler som kommer avgöra, avslutar Oskar Davidsson.

Jnytt-TV: Se JB:s straffmiss i slutminuten.