Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeppe: ”Läge för oss att vinna”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Förra året möttes AFC och J-Södra i Allsvenskan. För AFC slutade allt med en jumboplats sedan det stått klart ganska tidigt att laget skulle åka ur. Det gjorde även J-Södra sedan man förlorat i kvalet mot Trelleborg.

Nu ställs de båda lagen mot varandra igen, den här gången i Superettan. Och det är AFC som trots stor spelaromsättning lyckats bäst så här långt och håller till i toppen av tabellen.

- Det är ett spelskickligt lag som gillar att trilla boll, men de är också väldigt lojala i arbetet hemåt. Men visst tror jag att vi har en god chans att vinna, säger Jesper Svensson som var med och vann mot AFC i den högsta divisionen förra året.

- Jag tycker att det är läge för oss att vinna nu. Marginalen upp till topplagen är inte så förskräckligt stor. Med ett par vinster i rad så är vi med igen, säger Jesper Svensson som menar att det finns en hel del som pekar på att J-Södra är på rätt väg.

Finns en tydlighet

- Visst, vi förlorade senast mot Helsingborg men kunde lika gärna fått med oss en poäng hem. Men vi spelar allt bättre fotboll, killarna får mer och mer självförtroende och vi har en tydlighet i vårt spel. Så jag tycker det finns mycket som talar för oss.

Jesper Svensson var en av J-Södras absolut bästa spelare mot Helsingborg. Med sin intensitet och löpvilja drog han med sig de andra.

- Det kändes bra för egen del. Både jag och hela laget växer för varje match. Kan vi hitta målskyttet också så är det ännu bättre. Annars blir det ju svårt att vinna...

J-Södra ställer upp med exakt samma trupp som man använde mot Helsingborg, undantaget är Marcus Johansson som åkte på en lättare skada under träning i veckan.

Det innebär att J-Södra använder sig av 18 spelare mot AFC Eskilstuna.