Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK föll - tappar i slutspelsjakten

Jönköpings IK förlorade hemmamatchen mot serieledande Storvreta med 4-8. Med tanke på att Sirius vann sin match har Jönköpingslaget nu fyra poäng upp till slutspelsplats med tre omgångar kvar. – Det gäller att vi tar 9 poäng, konstaterar lagkapten Rickard Hessmer.

Jönköpings IK tappar viktigt mark i slutspelsjakten. Laget förlorade mot Storvreta. Men det började bra hemma i idrottshuset och JIK ledde med 3-2 efter den första perioden.

Storvreta vann mittperioden med 0-2 och i den tredje gjorde de tidigt 3-5. Rickard Hessmer reducerade och inledde poängjakten för JIK.

Men när hemmalaget åkte på en utvisning för felaktigt byte gjorde Tobias Gustafsson 4-7. Alexander Rudd fastställde slutresultatet till 4-8.

– Stora delar av matchen gör vi det bra, men det är perioder då vi är lite energilösa både på planen och vid sidan av. Då är vi inte riktigt vakna, då uppstår lägen som de utnyttjar. De får igenom några diagonalare. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som ligger bakom, men de är bra och vi måste vara väldigt bra för att slå dem. Det är vi inte idag, säger JIK:s lagkapten Rickard Hessmer i samband med att ett besviket hemmalag joggade ner.

– Det är aldrig kul att förlora. Det är viktiga poäng på spel och vi räckte inte riktigt till idag.

JIK har nu fyra poäng upp till slutspelsplatsen. Tre omgångar återstår.

– För oss handlar det om att ta nio poäng. Det är det som gäller och det vi går för, gör vi det tror jag vi spelar slutspel.

det handlar väl inte så mkt om att ta teg utan ta oäng. innebandy kan alla spela vet vad, ibland har man det ibland inte mot >Flun inte, alltid skönt att det inte bli sämre än så.