Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK förstärker i slutspelsjakten

Jönköpings IK ligger sexa i tabellen med åtta poäng till godo ner till Malmö utanför slutspel. I sin jakt på att säkra en plats bland de åtta bästa står det nu klart att JIK förstärker laget.

På torsdagen har Jönköpings IK presenterat ett nyförvärv inför slutfasen av säsongen. Klar för klubben är Moa Schönning som ansluter på så kallad dubbellicens från Fröjereds IF som spelar i allsvenskan södra.

– Det blir riktigt kul att få vara en del av JIK, det känns som rätt steg för mig att tag. Det blir en ny miljö och en utmaning att testa på högre tempo och mer kvalitet. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med, säger Moa Schönning i ett pressmeddelande.

Schönning blir den tredje spelaren som anslutit till JIK från Fröjered under och inför säsongen. Både Elin Rejgård och Alicia Svensson har tagit samma väg tidigare. Sportchefen i JIK, Magnus Ander, säger att det gått fort att nå en lösning med Fröjered.

– Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över 1 poäng per match de senaste säsongerna, både som forward och back, säger Ander i en kommentar.