Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Ytterligare spelare lämnar JIK

I måndags bekräftade Tobias Zälle för Jnytt att han lämnar JIK. På onsdagen har klubben gått ut på Twitter med att Zälle kommer lånas ut till Fagerhult Habo.

David Östergren kommer inte spela i Jönköpings IK under säsongen och har lämnat laget. Enligt Innebandymagazinet gör klubben Kalmarsund allt de kan för att kunna skriva över spelaren.

- Vi har som sagt skickat två förslag. Ett bud som Jönköping får ta ställning till eller att vi är överens om att gå till skiljenämnden och låta dem avgöra. Så nu väntar vi på Jönköpings svar och vi har blivit lovade ett besked i början på veckan, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg och berättar vad det innebär att gå till skiljenämnden.

- De kan gå in och avgöra ett sådant här ärende och sätta en övergångspeng. Men då måste båda parterna vara överens om att ta det till skiljenämnden. Det räcker inte att en part vill ta det till skiljenämnden utan båda måste vara överens. Går det till skiljenämnden så är det deras prislapp som gäller sedan.

"Säljaren som avgör priset"

Även om klubben och spelaren har brutit kontraktet äger JIK i detta fall rätten till spelaren i fråga.

- Jag kan säga att det är säljaren som avgör priset kan man säga, i vår värld är Östergren en erfaren och mer seniorspelare än det förslag vi har fått från Kalmarsund, säger JIK:s ordförande Dan Nordlöf till Jnytt.

Det innebär att det går vidare till skiljenämnden?

- Detta är inte deras sak att avgöra, då har Kalmarsund missuppfattat skiljenämndens uppdrag uppdrag, säger Nordlöf.

Jnytt når Kalmarsunds ordförande Per Viberg på måndagskvällen:

- Det är inte vår ensak, men om man inte fullföljer betalning till spelare kanske man kan släppa dem till en vettig peng. Det är skillnad om vi hade ringt några veckor innan säsongen och velat värva. Då hade det varit ett annat läge för Jönköping.

- Vi har sökt Dan Nordlöf under dagen. Om de inte accepterar vårt bud hoppas vi kunna dra det till skiljenämnd och så får de avgöra.

Innebandyförbundet skriver följande på sin hemsida angående ärenden i skiljenämnden:

Anmälan till skiljenämnd kan göras av en part (eller båda parter) när parterna är överens om en övergång men inte överens om övergångssumma.

Ytterligare spelare lämnar

Enligt uppgift till Jnytt är Oskar Malmgren och Tobias Zälle två andra spelare som kan vara på väg bort. Och på måndagskvällen bekräftar Tobias Zälle att han inte kommer spela vidare i Jönköpings IK.

- Det jag kan säga är att jag inte blir kvar i JIK. Sen är inget klart om eller var jag kommer spela istället, men det blir inte i JIK, säger Zälle till Jnytt och fortsätter:

- Jag är inte beredd att lägga ner tiden som krävs med de förutsättningar som är.

På onsdagen skriver Jönköpings IK på Twitter att Zälle lånas ut till Fagerhult Habo.

Malmgren uppger dock att han fortfarande är kvar i klubben.

- Ingenting är klart, jag är fortfarande en Jönköpingsspelare, säger Malmgren.

På måndagen skriver Jönköpings Posten att Mullsjö AIS är intresserade av att ta in backen redan nu. JIK håller dock hårt i Malmgren:

– Han har ett avtal med oss och vi är inte intresserade att sälja honom till någon annan klubb, säger Nordlöf till JP.se.