Spelarna det handlar om är Hannes Nyström, fostrad i Bankeryds Skid o MK, och den egna produkten Simon Hult, som nu får chansen på allvar i SSL-truppen.

Båda går på NIU-innebandy, Sandagymnasiet och duon var tongivande i det Smålandslag som vann guld i SDF-SM tidigare i år.

"Det här är helt i linje med hur vi som klubb vill arbeta med talangutveckling och det finns fler unga spelare i JIK-Ungdom som vi tror på sikt kommer att göra samma resa. Både Hannes och Simon har tränat en hel del med A-laget under säsongen, men nu flyttas de alltså upp permanent. De har visat att de håller på den här nivån och det ska bli mycket spännande att få följa deras fortsatta utveckling. De har ett starkt driv och besitter fina kvaliteter som gör att de nu får den här möjligheten att konkurrera i världens bästa liga", skriver JIK:s sportgrupp i ett pressmeddelande.

JIK har nyligen drabbats av tre tunga spelartapp. Richard Hessmer har meddelat att han lägger av och Anton Hedin och Simon Karlsson har skrivit på för Mullsjö AIS.

I helgen stod det klart att tränartrion Jakob Olofsson Adelin, Christian Lindahl och Joakim Nordén får förnyat förtroende.