Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK lyfter upp talang: ”Varit målet hela tiden”

Han har gjort bra ifrån sig i JIK Ungdom. Nu belönas William Nilsson med ett a-lagskontrakt.

William Nilsson, som är uppvuxen i Tranås, flyttade till Jönköping för studier på NIU-innebandy. Sedan dess har han spelat i JIK Ungdom och division 1. Den senaste säsongen stod han för 17 mål och elva assist på 21 spelade matcher.

Till den kommande säsongen väntar spel i SSL för Nilsson, som kan spela både center och forward.

”William har redan under förra säsongen tränat kontinuerligt med SSL-truppen och har även nu på försäsongen varit med och vi är nöjda med det vi ser och vill därför ge honom denna möjlighet att få konkurrera på allvar”, skriver JIK:s sportgrupp i en kommentar.

”Verkligen göra allt”

– Ända sedan jag flyttade till Jönköping har målet varit att få spela SSL med JIK och nu ska jag verkligen göra allt för att försöka ta en plats, säger William Nilsson själv.

– Vi är ett gott gäng där många vill väldigt mycket med sin innebandy och vi driver varandra varje dag vilket gör att det är roligt att gå och träna varje gång.