Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK på slutspelsplats efter seger

Jönköpings IK vann lördagsmatchen mot bottenlaget Lindås. Det innebär dels att JIK rycker från bottenlaget och dels att laget kliver upp bland de åtta bästa i en haltande tabell.

Jönköpings IK förlorade i torsdags hemmamatchen mot Dalen och kom således revanschsugna till bortamatchen mot Lindås, som parkerar näst sist i tabellen.

JIK fick en smakstart när Rickard Hessmer gjorde 0-1 redan efter 43 sekunder. Det var startskottet på en målrik förstaperiod som slutade 2-3. Förutom Hessmer så nätade Joel Wadsten och Simon Karlsson för Jönköpingslaget.

I den andra perioden var det desto målsnålare och det skulle bara rassla i nätet en gång. Detta när Anton Hedin skickade in 2-4 med en dryg minut kvar att spela på perioden.

När nästan halva den tredje perioden var spelad avgjorde JIK matchen, Martin Glimberg satte spiken i kistan med målet till 2-5 och att hemmalaget reducerade med 16:30 på klockan hade föga betydelse.

Gustav Johansson gjorde 3-6 och Emil Nilsen satte 3-7 på straff när JIK tog en komfortabel seger.

Trepoängaren innebär att JIK kliver upp på åttondeplatsen i en haltande tabell. Jönköpingslaget ståtar med 15 poäng, Lindås och Örebro under nedflyttningsstrecket ligger på 7 pinnar vardera.