Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK säkrar upp poängstark spelare

Hon spelade på dubbellicens under slutet av säsongen som gick. Men framöver blir det enbart spel med Jönköpings IK för Moa Schönning.

I januari anslöt Moa Schönning på så kallad dubbellicens från Fröjereds IF som spelar i allsvenskan södra. Det betydde att hon kombinerade spel med Fröjered och JIK under slutet av den senaste säsongen.

Men under säsongen som kommer blir det spel i SSL med JIK helt och hållet.

– Riktigt kul att få bli en del av JIK, känns som rätt steg för mig att ta. Det blir ny miljö med högre tempo och mer kvalité. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med, säger hon i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över en poäng per match de senaste säsongerna, både som forward och back, säger sportchefen Magnus Ander.

Däremot ser det ut som att talangen Cajsa Elm är förlorad för JIK. Enligt Sportbladet är 19-åringen överens med SSL-konkurrenten Pixbo Wallenstam om en övergång.

Det personliga avtalet ska ha slutförhandlats under den gångna helgen.