Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK tillsätter ny sportchef

Björn Andersson blir ny sportchef i Jönköpings IK. Efter att tidigare haft en sportgrupp som sysslat med spelarförvärv, kontrakt med mera, har man nu beslutat sig för att tillsätta en sportchef som ska sköta stora delar av dessa sysslor.

”Förändringen är ett led i att fortsätta bygga upp en stark och professionell organisation även vid sidan av planen för att möjliggöra ambitionerna att inom ett par år vara ett stabilt topp 4 lag i SSL”, säger man i ett pressmeddelande.

Björn Andersson har varit aktiv inom ungdomssektionen under fyra år i JIK och har själv en bakgrund som både innebandy- och ishockeyspelare.

Alexander Tavs från sportgruppen kommenterar:

- Det känns väldigt bra att Björn ville hoppa på sportchefsrollen och stärka upp sportgruppen. Björn har väldigt mycket innebandykunskap där han har bra koll på innebandysverige och dessutom har han följt JIK på nära håll.

- Jag är övertygad om att han med sitt driv och sina erfarenheter kommer vara en viktig pusselbit för att nå dit vi vill, säger Alexander Tavs från sportgruppen.

Själv är Björn Andersson nöjd:

- Det finns oerhört stor kompetens i sportgruppen, precis som det gör i vår spelartrupp. Det känns spännande att vara en del av resan framåt och jag är säker på att JIK kommer att ta stora kliv och att vi bara har sett början på vad det här laget kommer att uträtta.

- Vi ska fortsätta med vår modell att lyfta upp och utveckla talanger som varit väldigt framgångsrikt samtidigt som vi självklart framåt även kommer att titta på intressanta spelarrekryteringar externt vi känner kan något till gruppen.