Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK två minuter från säkrat kontrakt

Jönköpings IK var på väg att besegra Täby och säkra nytt kontrakt. Men på bara några minuter förvandlades ledning 9-7 till en bitter förlust med 9-10. – Svårt att säga vad det berodde på. Jag är ganska tom nu, säger tränaren Robert Nordlund.

Eftersom bottenkonkurrenten Telge förlorade mot Dalen behövde JIK bara en poäng för att SSL-kontraktet skulle vara i hamn – och den var laget nära att ta.

När Cajsa Elm satte 9-7 10.03 in i tredje perioden såg gästerna ut att gå mot seger. Men Täby ville annat. Tabellfyran vände underläge till seger med 10-9 efter tre snabba mål. Det sista kom med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid.

– De slängde in tre bollar utifrån som gick i mål. Det är svårt exakt att säga vad det berodde på att de fick in dem, men man får inte glömma att vi mötte fantastiskt bra spelare, säger Robert Nordlund.

Sex raka mål

Täby och JIK bjöd på ett riktigt målkalas och publiken fick uppleva en match som svängde flera gånger. Hemmalaget fick den klart bästa starten och drog ifrån till 4-0. Direkt efter det tredje målet, då sju minuter hade spelats av första perioden, valde Nordlund att ta timeout.

Den gav önskad effekt. JIK gjorde sex raka mål och var i ledning med 8-5 när halva matchen var spelad. Men det höll som sagt inte hela vägen.

– Det såg jättebra ut fram till det var fem minuter kvar. Det känns förstås tungt, men tjejerna ska ha all heder. Det var starkt att resa sig efter 0-4. Offensivt var det riktigt bra att göra nio mål mot Täby och vi gjorde det bra försvarsmässigt trots att vi släppte in tio mål, säger Nordlund.

”Bra utgångsläge”

– De hade mer boll än oss. Vi hade inte så långa anfall som vi har haft i tidigare matcher, men vi var väldigt lyckosamma i kontringarna.

JIK har tre poäng och sex mål tillgodo på Telge inför den sista omgången. Jönköpingslaget avslutar med hemmamatch mot redan klara seriesegrarna Mora, medan Telge möter slutspelsklara Sirius på bortaplan.

– Vi har ett bra utgångsläge, jag är övertygad att vi kommer klara det. Det är bara att gilla läget, vi har fortfarande allt i egna händer, säger Robert Nordlund.