Många trodde nog på en promenadseger för JIK när Lindås, som bara har tagit åtta poäng och redan är klart för nedflyttning, gästade Arenan i Idrottshuset.

Men så blev det inte, i alla fall inte till en början.

JIK fick visserligen en drömöppning på matchen när Joel Wadsten öppnade målskyttet redan efter 1.28, men det var inte starten på ett rejält målryck. Lindås kvitterade till både 1-1 och 2-2 i första perioden, och det sista målet kom med bara en period kvar till periodvilan.

Faktum är att hemmalaget till synes uppträdde nonchalant så långt.

– Jag håller med, det var lite nonchalant. Vi trodde kanske att det skulle gå lätt, men det gör det inte på den här nivån och då blir man straffade, säger Simon Karlsson.

Tre raka mål

Lindås gick upp i ledning med 3-2 i upptakten av andra perioden, men i det läget svarade JIK med att göra tre raka mål vilket betydde ledning med 5-3 efter två spelade perioder. Både det fjärde och femte målet kom från Filip Åkerbloms klubba.

– Jag vet inte om det blev nervöst när de tog ledningen, det är att ta i. Vi tog oss samman och kom igen, säger Karlsson.

JIK gjorde ytterligare tre mål i tredje perioden och vann matchen med 8-3 – utan att imponera.

”Är fullt levande”

– Det känns skönt. Det var ändå ett bra lag som vi ställdes emot, och vi måste gå in och ge allt. Första perioden var inte vår bästa men vi ryckte upp oss och gjorde vad som krävdes. Vi var framför allt effektivare och noggrannare i allt vi gjorde, säger Simon Karlsson, som gjorde två av målen.

– Det var skönt att göra mål. Vid det första målet fick jag en jättebra passning av Gustav Johansson och det andra är inte så mycket att säga om. Det blev mål helt enkelt.

JIK fick inga övriga resultat med sig och det betyder att laget inte har ödet i egna händer inför serieepilogen på lördag. Jönköpingslaget möter redan nedflyttningsklara Örebro, och det krävs seger samtidigt som Sirius på rätt sida slutspelsstrecket förlorar mot Växjö.

– Vi kan bara påverka matchen vi spelar. Vi får hoppas att Växjö vill tvåla till Sirius och gå in i slutspelet med en bra känsla. Inget är omöjligt, det är fullt levande och vi ska göra vårt, säger Simon Karlsson.

JnyttTV: Filip Åkerblom om matchen och avslutningen på serien.