Under lördagen spelade JIK den tredje träningsmatchen för säsongen. Helsingborg som har värvat starkt under sillyseason och med ambition att gå till slutspel var precis den värdemätaren som JIK sökte.

Matchen i sig blev ganska ryckig på grund av en hel del utvisningar vilket inte riktigt skapade harmoni i fem mot fem spelet.

– Vi inleder dock match med väldigt bra fart och intensitet, framförallt vår aggressivitet är på en perfekt nivå, detta gör att vi vinner tillbaka mycket bollar i anfallszon och kan på så sätt skapa väldigt enkla chanser, säger tränaren Mickael Fredriksson.

– Tack vare vårt aggressiva spel går vi ifrån till en 6-0 ledning i första perioden. Försvaret är bra och lägger grunden, vi är också väldigt kliniska i de avslut vi tar.

Resterande del av matchen blev speciell då båda lagen provade i perioder att gå högre upp i banan vilket bidrog till att de uppstod väldigt många omställningslägen i matchen och att en del struktur försvann.

– För att summera matchen gör vi en riktigt stark första period och vi är fortsatt starka i special teams. En stark seger som till sist skrivs till 9-3. Återigen gör vi mycket mål trots att vi endast har haft fokus på vårt försvarsspel vilket bådar gott inför fortsättningen av säsongen, säger Fredriksson.

– Alla sköter sig bra genom hela matchen och har ett gott fokus på rätt saker. Extra kul att William Nilsson som ersatte en sjuk Hannes Blomkvist får göra sina två första mål i seniorsammanhang.

Målskyttar: William Nilsson 2, Martin Glimberg 2, Richard Hessmer, Edwin Skogward, Robin Raske, Anton Hedin och självmål.