Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JIK värvar från seriekonkurrent: ”En spelare vi försökt värva tidigare”

Jönköpings IK har spikat sin målvaktsbesättning till kommande säsong. Detta efter att klubben presenterat Loella Andersson, som lämnar SSL-konkurrenten Malmö FBC för spel i Jönköpingslaget.
– Vi är mycket glada att hon nu bestämt sig för att ansluta till oss, säger Magnus Ander, JIK:s sportgrupp.

Sofia Blixt fick axla ett stort ansvar som burväktare i JIK-damerna förra säsongen. Nu meddelar klubben att man förstärker målvaktssidan med Loella Andersson. 20-åringen, som ifjol debuterade i SSL och noterades för 25 matcher hos seriekonkurrenten Malmö FBC, är klar för spel i Jönköpings IK.

– Loella är en spelare som vi försökt värva tidigare, så vi är mycket glada att hon nu bestämt sig för att ansluta till oss. Vi såg ju mycket av henne när hon spelade i allsvenskan med Hovslätt här i Idrottshuset, så vi är trygga med vad hon kommer tillföra laget. Hon är en målvakt med framtiden framför sig, en placeringssäker målvakt, bra på att greppa bollar och mycket reflexsnabb. Hon har dessutom ett bra driv att vilja utvecklas, säger Magnus Ander, JIK:s sportgrupp, till klubbens hemsida.

Loella Andersson, som säsongen 2018/19 spelade i allsvenskan med Hovslätts IK, är nöjd med sitt klubbval – och ser fram emot att flytta tillbaka till sin gamla hemstad.

– Det känns jättebra att flytta tillbaka till Jönköping. Roligt att bo närmre min bror men även alla mina kompisar här uppe. Trivdes ju jättebra här, säger nyförvärvet och fortsätter:

– I laget hoppas jag kunna tillföra med mycket energi och glädje. Mina målsättningar är att utvecklas ännu mer som målvakt. Ännu snabbare reflexer, ännu bättre utkast och snabbare i snabba sidledsförflyttningar. Och att få en del speltid.

I klubbens JAS-lag finns dessutom den lovande målvakten Tove Alderhammar.