Herrlandslaget gör om i staben till satsningen mot VM i Helsingfors i december 2020, då målsättningen är att ta tillbaka VM-guldet.

I satsningen mot det får de hjälp av just en finländare. Perttu Kytöhonka, som ingick i Lettlands landslagsstab i senaste VM, går in som ny scout.

En annan nyhet är att Magnus Ander blir ny team manager efter Karl-Johan Iraeus. Ander bor i Jönköping och är sportchef i Jönköpings IK:s damsektion.

”Bra människokännare”

– När det blev klart att Iraeus inte hade att möjlighet att fortsätta funderade vi på vad vi skulle ha för inriktning på den tjänsten som team manager. Vi ville ha en bra människokännare med mycket erfarenhet från olika situationer. Det är även en klar fördel att Magnus och jag känner varandra sedan tidigare, säger Mikael Hill i en kommentar på förbundets webbplats.

Under säsongen 2019/20 står Finnkampen i Alingsås (september), Euro Floorball Tour i Finland (november) och ett VM-kval (januari/februari) på programmet.

Stort utvecklingsfokus

”Det kommer att vara ett stort utvecklingsfokus under 2019, där det blir mer fokus på prestation än resultat i landskamperna. Allt för att göra laget så redo som möjligt till VM i Helsingfors 2020”, skriver förbundet på sin sajt.

– Det är en lång process till nästa VM. Vi känner tillförsikt att vi hinner det vi ska, men det är mycket som ska falla på plats. Vi ska vidareutveckla vår modell för att bli starkare ännu i alla situationer, säger Mikael Hill.