Med sju omgångar kvar av SSL-säsongen 2019/20 fick Mikael Fredriksson och Karl Pontén lämna sin respektive post som tränare för Jönköpings IK:s herrlag. I samma veva tog den meriterade duon Jakob Olofsson Adelin och Christian Lindahl, med hjälp av Joakim Nordén, över ansvaret att leda laget säsongen ut.

Nu står det klart att JIK förlänger kontrakten med tränartrion även över kommande säsong.

– En tränarlösning som känns otroligt bra. Detta är den lösningen både vi i sportgruppen och truppen har velat ha och jobbat mot så det känns naturligtvis riktigt bra, säger Alexander Tavs, från JIK:s sportgrupp, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi känner varandra så pass väl att vi har varit väldigt trygga i att få till den här ledartrojkan. Det är tränare som verkligen brinner för det här laget och vi får en mix av kunskaper som få kan matcha. Vi vill alla ta nästa steg nu mot slutspel och då krävs det en riktigt bra ledarstab så där har vi nu genom det här tagit ett stort kliv på den resan vi vill göra kommande säsonger.

När SSL-säsongen nyligen avslutades låg JIK på en elfteplats i tabellen, långt bakom en slutspelsplats. Nu blir det, bland annat, Jakob Olofsson Adelins ansvar att leda laget till den åtråvärda slutspelsplats man jagat de senaste säsongerna.

– Ser verkligen fram emot att få jobba vidare med laget och mina tränarkollegor. Vi har en tydlig plan med hur vi ska utveckla individerna och laget till nästa nivå. Vi kommer vara noggranna med alla detaljer och jobba med att driva varandra framåt i utvecklingen genom hög kravställning, hårt jobb och positiv energi. Vi har en tydlig rollfördelning i ledarteamet för att på bästa sätt utnyttja våra kunskaper, säger han.