Anton Cajtoft har hittills stått för en väldigt bra säsong för Jönköpings Södra. Det är också något som har gett eko ute i Fotbollseuropa. Flera klubbar ska, enligt uppgifter till Jnytt, ha hört av sig till J-Södra.

En av klubbarna är holländska Groningen som under gårdagens match mellan J-Södra och Hammarby hade sin målvaktstränare på plats för att scouta Cajtoft som förutom bra insatser i allsvenskan stod för mycket bra matcher även under sommarens U21-EM.

Med bra insatser följer såklart även intresse, förutom Groningen ska även en engelsk Premier Leagueklubb ska vara intresserade, precis som en klubb från Sydeuropa, enligt källor, portugiska ligan.

– Jag har sagt att jag inte vill veta om några klubbar är att tittar på mig. Det är klart att man hört att det finns intresse, men jag är väldigt inställd på att spela i J-Södra, jag har kontrakt med dem. Att lägga fokus på annat, nej, det är inte så jag jobbar. Jag lägger fokus på utveckling och att bli bättre. Jag trivs väldigt bra i Södra, kommenterar Cajtoft själv ryktena kring honom.

Tonny Westring, rådgivare och chefsscout på agentfirman GSM, är den som jobbar närmast Anton Cajtoft och han känner till att det finns ett stort intresse kring målvaktstalangen.

– Anton är bra, han är duktig han fick ett litet internationellt genombrott i EM. Han är internationell i sin touch. Det är klart att det finns intresse kring honom, säger han till Jnytt.

Enligt uppgifter till oss är Groningen en av klubbarna som är intresserade av honom?

– De är intresserade. De följer honom. Vi vet att det är klubbar som tittar på honom varje match.

Är han redo för utlandet?

– Som människa är han nog redo men man måste vara noggrann i valet av klubb. Det är viktigt att han får mycket speltid, då måste valet vara noggrant. Vi hoppas att det blir något bra både för Anton och Jönköping, säger Westring som är noga med att poängtera att det än så länge inte finns några konkreta anbud att ta hänsyn till.

Från J-Södras sida är det, förstås, ingen nyhet att Cajtoft är på flera klubbars radar.

– Vi förstår att klubbar är intresserade och det är naturligt när spelare presterar som Anton har gjort. Vi försöker att vara förberedda på tänkbara scenarion på alla positioner, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra.

I går avslöjade Jnytt att J-Södra kommer att förlänga med spanske målvakten Francisco "Fran" Marmolejo Mancilla. Något som gör att klubben fortsatt har tre kontrakterade a-lagsmålvakter den här säsongen ut.

Flera intressanta spelare

Men Cajtoft är inte den ende spelaren som har ögonen på sig. Även Dzenis Kozica och Robert Gojani har klubbar som tittar extra på dem. Rosenborg var tidigare under sommaren intresserade av Kozica men man valde i stället att satsa på Östers Jonathan Levi.

När det gäller Gojani ska det finnas såväl svenska som utländska klubbar som är intresserade.

– Jag har ingen aning om det där, jag fokuserar på J-Södra, säger Robert Gojani till Jnytt.