Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

Joakim Karlsson har hittat en ny klubb: ”Har lagt fram en väldigt intressant och bra lösning”

Joakim Karlsson lämnade J-Södra för Örgryte inför förra säsongen. Nu står det klart att han återvänder hem till östra Småland.

Joakim Karlsson som är från Orrefors flyttar tillbaka till de östra delarna av Småland.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Efter nio säsonger i J-Södra lämnade mittbacken Joakim Karlsson för seriekonkurrenten Örgryte IS. Han skrev ett kontrakt som sträckte sig över 2021 men i januari lämnade han Örgryte.

– Jag hade ingen tanke på att lämna. Det var helt och hållet på Öis, eller Igors (Krulj, sportchef) initiativ. Det är Igor jag har haft kontakt med. Jag hade tänkt köra vidare. Jag var väldigt taggad och har tränat på bra i vinter, sa Karlsson till GP.se.

Annons

Annons

Nu har 32-åringen hittat en ny klubb. Han har skrivit på ett kontrakt med division 2-klubben IFK Berga.

– Vi har pratat ett tag och de har lagt fram en väldigt intressant och bra lösning, klubben vill framåt och inte bara stå och stampa. Det var det jag fastnade för. Sen är jag ju från regionen och således har haft koll på dem ett tag. Jag hoppas på ett bra och roligt gäng, att klubben vill uppåt i hierarkin och det tvivlar jag inte på, säger han till klubbens hemsida.

IFK Berga åkte ur division 1 förra säsongen och gör nu alltså en ny satsning, där Joakim Karlsson med över 200 elitmatcher på sitt cv blir en viktig del i laget.

– Vi får in en väldigt bra mittback med ledaregenskaper och stor rutin. Precis den spelartyp vi har letat efter, säger klubbens sportchef Morgan Löfgren.

Annons

Annons

Till toppen av sidan