Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköping kan bli årets idrottsstad

Jönköping är, som vanligt, nominerad till att bli årets idrottsstad i Sverige. SVT kommer utse segerstaden under SM-veckan och Jönköping smyger upp som en av favoriterna.

Det är 37 kommuner som har klarat kriterierna för att vara med i omröstningen. Kraven som ställs är att det ska finnas minst fyra lag/föreningar på elitnivå inom totalt 24 olika sporter. Malmö vann 2014 och 2015, Göteborg kammade hem utmärkelsen 2016. Ola Bränholm på SVT säger dock att Jönköping kan ha chansen i år.

- Det är svårt att inte se Malmö som en av favoriterna även i år. Men städer som Jönköping, Linköping och Umeå borde också kunna ha bra chanser efter stora framgångar senaste året, säger Bränholm till SVT Sport.

Nya på listan över nominerade kommuner är Sandviken och Karlskrona efter att deras herrfotbollslag tagit steget upp till division 1. Piteå, Ängelholm, Nacka och Falkenberg försvinner från listan då de inte klarar kriterierna.