Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Så blir antalet nyanlända 2020

Under 2020 ska kommunerna i Jönköpings län totalt ta emot 206 nyanlända. Det är 38 färre jämfört med i år. I Jönköpings kommun ska 124 nyanlända tas emot, nio färre än i år.

Tidningen Hem & Hyra har tagit fram listan över hur många personer som varje kommun ska ta emot. De flesta kommuner får färre så kallade anvisningar än de senaste åren, en följd av att mottagandet i Sverige har minskat.

Under nästa år ska 7 100 personer fördelas över landet enligt bosättningslagen, skriver Hem & Hyra. Dels 5 000 kvotflyktingar, som kommer direkt från flyktingläger i olika länder, och dels 2 100 personer som har fått uppehållstillstånd och väntar på att få flytta från någon av Migrationsverkets anläggningar.

– I början var det många kommuner som inte tog emot inom tidsfristen på två månader. Men nu flyter det på bra. Kommunerna har haft snart fyra år på sig att arbeta efter de förutsättningar som finns och har insett att bosättningslagen är här för att stanna, säger Jens Carlander, expert på bosättningsfrågor på Migrationsverket, till Hem & Hyra.