Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpings kommun kallar till pressträff: Då får du nya coronabesked

 
Coronapandemin i Jönköping
Visa alla artiklar

I går kom beskedet att coronaråden i Jönköpings län skärps.
I dag håller Jönköpings kommun en pressträff där de ska presentera nya, lokala åtgärder.

De allmänna coronaråden i Jönköpings län skärps på grund av en ökad smittspridning, meddelade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens på tisdagen.

Det handlar bland annat om att invånarna ska avstå från fysisk kontakt med folk de inte bor med, avstå kollektivtrafik där trängsel kan uppstå och arbetsgivare måste se till att de som kan jobba hemifrån också gör det.

– Du måste ta ditt ansvar för att minska smittspridningen. Jag vill inte höra talas om en ökad smittspridning i länet på grund av fester, shopping, semesterresor, större middagar eller bilträffar på Asecs, sa regionrådet Mia Frisk (KD) då.

LÄS MER: Här är fem råd Jönköpingsborna ska följa

I dag kallar Jönköpings kommun till pressträff för att presentera sina lokala åtgärder. Pressträffen hålls digitalt för lokala medier och startar klockan 12.30.

– Det kommer att bli åtgärder för vår bad-, bibliotek- och fritidsgårdsverksamhet utifrån de nya råden. Under onsdagen kommer vi att kommunicera alla åtgärder. Det kommer att bli förändringar, sa Mazar Alijevski, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, på tisdagen.

Samtidigt meddelade Jönköpings kommun i går att de startar en jourtelefon för krisande företag. Företag som krisar ekonomiskt ska där kunna ringa in för att få stöd och rådgivning.

Johan Fritz, stadsdirektör, Göran Isberg, utbildningsdirektör, Stefan Österström, socialdirektör, och Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, kommer att medverka på pressträffen.