Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingsbo greps efter razzia

En man från Jönköping ska utlämnas till Danmark efter begäran från dansk polis. Mannen är misstänkt för inblandning i grov brottslighet, rapporterar SVT.

Mannen hade, tillsammans med en man från Ale, begärts häktad misstänkt för inblandning i en uppmärksammad dansk polisutredning gällande allvarlig organiserad brottslighet.

Göteborgs tingsrätt gick på åklagarens linje och beslutade att häkta männen.

– Det var väntat. Huvudregeln i den här typen av ärenden är att man ska vara häktad i avvaktan på att man ska överlämnas till ett annat land för lagföring, säger åklagaren Mats Sällström till SVT Nyheter Väst.

Gick med på att utlämnas

Åklagaren är förtegen om vad männen är misstänkta för, men de häktas på grund av den danska polisens arresteringsorder.

Båda männen nekade till anklagelserna vid häktningsförhandlingarna. Mannen från Jönköping godtog dock att utlämnas till Danmark.

Han greps vid en razzia i Göteborg den gångna helgen. Samtidigt genomförde dansk polis gjorde ett tillslag på en rastplats på östra Jylland. Där greps tre personer som nu sitter häktade i samma ärende.

– Det rör sig om grov internationell brottslighet, har polisinspektör Brian Voss Olsen vid Østjyllands politi sagt enligt SVT.