Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingsföretag köps upp

Scandinavian shipping and logistics förvärvar det Jönköpingsbaserade speditionsföretaget CR Cargo international.

För ett år sedan köpte Scandinavian shipping and logistics även företaget Unitrans. Tillsammans med nyförvärvet CR Cargo international beräknar bolagsgruppen ha en årsomsättning om närmare en halv miljard kronor.

– Uppköpen är bra investeringar, där de tre företagen bildar en starkare helhet tillsammans. Vi har ett långsiktigt perspektiv och satsar på en hållbar tillväxtresa med hänsyn tagen till både personal och affärer, säger Björn Eklund, ägare av Scandinavian shipping and logistics, i ett pressmeddelande.

”Kompletterar varandra”

CR Cargo international kommer att drivas som en självständig enhet där Jim Unbeck fortsätter som vd.

Bolagen ska samarbeta och erbjuda en gemensam produktportfölj.

– Vi arbetar med marknader som kan vara mycket komplexa. Det ställs höga kunskapskrav kring dokumentation och lokal byråkrati. Exempelvis har vi spetskompetens gällande biltransporter för gods till Östeuropa och Ryssland medan Scandinavian shipping and logistics är särskilt starka på sjö-, projekt- och järnvägstransporter. Bolagen kompletterar varandra och vi har rätt förutsättningar att växa gemensamt, säger Jim Unbeck.

Verksamheterna bemannas i dag i Sverige, Finland och Litauen med en sammanräknad personalstyrka om drygt 50 personer. Samtliga medarbetare behåller sina tjänster i respektive bolag.