- Med tanke på den senaste tidens rapporter när det gäller coronaviruset så har vi beslutat oss för att flytta på Jönköpingsgalan, säger galans projektledare Evelina Hjalmarsson.

- Vi har ett samhällsansvar att tänka på och det är viktigt att sådant här sköts korrekt. Jag vill betona att galan inte kommer att ställas in, utan vi flyttar helt enkelt fram den. Istället planerar vi att köra galan den 16 maj, säger Evelina Hjalmarsson och fortsätter:

- Det här är givetvis inget lätt beslut att fatta. Men vi känner samtidigt att mycket av fokuset på galan skulle ha flyttats till coronaviruset och det är ju inte meningen. Vi vill inte att folk ska vara oroliga och nervösa utan komma för att det är roligt.

Full förståelse

Jönköpingsgalan arrangeras i år för 20:e gången. Ett av priserna, ”Årets Idrottsprestation” delas ut av Jnytt.

- Vi har full förståelse för det här beslutet. Jag tycker att det är alldeles korrekt fattat, säger Donald Sandström, nyhetschef på Jnytt som skulle varit med på scenen under lördagen för att dela ut priset.

- Den här galan är en av årets höjdpunkter för många och den kan lika gärna arrangeras i maj, om det nu finns möjlighet till det. Jag tycker att det är ett klockrent beslut.

Närmare 400 gäster har biljett till lördagens Jönköpingsgala då 27 nominerade skulle resultera i nio vinnare som varvades med middag och underhållning från lokala förmågor. Idag togs ett enigt beslut om att flytta fram galan.

Följer myndighetens beslut

- Vi har följt Folkhälsomyndighetens uppdateringar kontinuerligt och jobbat in i det sista med siktet inställt på att genomföra galan men efter gårdagens uppdateringar om ökad smittorisk tog vi beslutet att agera, säger Evelina Hjalmarsson.

- Att genomföra galan nu på lördag skulle medföra en potentiell risk men framför allt väldigt mycket oro, många tomma stolar och helt fel fokus. Det hade inte varit värdigt ett 20-årsjubileum och allt jobb som vi och våra prisutdelare och partners har lagt ner.

- Jag har varit i kontakt med galans prisutdelare under förmiddagen och de står bakom oss i det här beslutet.