Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Killen som lyckats i Hollywood

Arsi Nami är Jönköpingskillen som flyttade till USA och blev musikterapeut. Efter en svår bilolycka hittade han skådespeleriet och i dag har han bland annat spelat huvudrollen i juryprisvinnaren av Entr'2 Marches under filmfestivalen i Cannes.

Arsi Nami, 33 år, kom till Jönköping med sin familj som flykting från Iran när han bara var fyra år. I Jönköping växte han upp, gick i skolan och fick vänner, men 2006 bestämde sig Arsi för att lämna Sverige och flytta till Santa Monica i Californien för att studera musik och musikterapi.

- Jag växte upp i Jönköping, eller 036 som de säger, berättar Arsi och skrattar. Det är staden som alltid kommer ligga varmt om hjärtat.

Redan 2002 hade Arsi deltagit i det populära programmet Sikta mot stjärnorna där han hamnade på en andra plats i delfinalen. Framträdandet i tv-rutan skulle komma att bli startskottet inom underhållningsbranschen för Arsi, som i dag jobbar som skådespelare i Los Angeles.

Förälskade sig i skådespeleriet

Studierna i Santa Monica ledde honom till ett jobb som musikterapeut för funktionshindrade barn i Los Angeles. Men det var i samband med att Arsi återhämtade sig från en svår bilolycka som han hittade skådespeleriet. Mittemot sin terapeuts mottagning låg nämligen ett välkänt företag som bland annat jobbar med skådespelare.

- Jag går in och blir förälskad i den här nya världen och en månad senare fick jag en roll i Miami som en psykolog. Det var en ny värld som öppnades och en ny familj som kramade om mig, berättar Arsi, som vid den tidpunkten kämpade både fysiskt och psykiskt i sviterna efter bilolyckan.

- Det var väldigt, väldigt tufft. Jag sökte efter ett ljus i mörkret men visste verkligen inte hur jag skulle komma upp. Men det här var ett ljus i mörkret som fick mig att stå upp.

Juryprisvinnare i Cannes

För omkring ett år sedan snubblade Arsi över manuset till filmen "Love is Blind", som handlar ett kärlekspar där den ena utav dem, Giovanni, är på väg att förlora sin syn. Arsi klickade genast med rollen då han i sitt jobb som musikterapeut hade erfarenhet av att jobba med blinda barn, och dessutom kände igen stora delar av sig själv i karaktären.

Arsi fick rollen och kastade sig helhjärtat in i karaktären Giovanni. Trots att han aldrig hade läst ett manus eller spelat i en film tidigare berättar Arsi att allting kom väldigt naturligt och att filmen blev hans väg tillbaka till sig själv. När han dagen innan sin födelsedag fick reda på att "Love is Blind" skulle visas under filmfestivalen i Cannes som juryprisvinnare av Entr'2 Marches kunde han knappt tro att det var sant.

Ny och starkare människa

- Hela filmen betyder väldigt mycket för mig. Jag gick igenom mycket med min skada och jag kunde inte jobba som musikterapeut. Filmen blev som terapi för mig och nu vet jag varför jag var i mörker. En ny och starkare människa kommer ut, säger Arsi, som i dag jobbar heltid som skådespelare för att återhämta sig från sin skada.